Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
  Column
   17 april 2002
   21 maart 2002
   17 februari 2002
   6 februari 2002
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie


De in deze column genoemde stellingen, meningen en genomen standpunten hoeven niet gelijk te zijn aan die van COAX Nederland.


COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 
  Joep schrijft: Zware concurrentie voor UPC

Door: "Joep" - zondag 17 februari 2002

Joep is een doorgewinterde UPC-klant en heeft het helemaal gehad met dit bedrijf. Joep volgt daarom dit bedrijf op de voet en heeft nog een appeltje met ze te schillen. COAX geeft hem middels een column de gelegenheid zijn frustraties te uitten. Het zou goed zijn als UPC wordt voorzien van een stevige concurrent op de markt. Want UPC is monopolist op de kabel waardoor van een goede kwaliteit geen sprake meer is. Dat is vervelend, want de consument heeft niet de keus over te stappen naar een andere service provider.
Maar is dat wel zo?
UPC heeft naar mijn mening wel degelijk een concurrent. En ik kan wel degelijk overstappen naar een andere leverancier op de kabel.
Ik kan altijd nog overstappen van UPC naar...    UPC!
Breedbandinternet schept vele mogelijkheden ten opzichte van smallband.
Sinds ik van breedband mag genieten gaat er een cyberwereld voor me open.

Niet alleen kunnen nu complete CD's gedownload worden, ook complete speelfilms in de prachtigste kwaliteit kan ik er vanaf plukken.
Geweldig hoe ik in TV-kwaliteit allerlei televisieprogramma's via internet nog eens rustig kan nakijken. Het scheelt me simpelweg het voorprogrammeren van mijn videorecorder. Als deze trend zich voortzet, heb ik zelfs helemaal geen videorecorder meer nodig!

Met breedbandinternet komt de televisie dichterbij via de computer. De computer wordt volgens veel bladen de televisie van de toekomst genoemd. Waarom zo'n duur televisieapparaat als je via de PC simpel over de hele wereld kunt zappen zonder hoog geprijsde satellietschotel?
Je toetsenbord is dan de afstandbediening welke je niet steeds kwijt bent of verward met die van de video of radio.

Leverancier van al dit moois: UPC.

Daarom snap ik niet dat ditzelfde UPC ook druk bezig is om van de televisie een computer te maken: digitale televisie!
Geavanceerde kastjes worden gebouwd om te e-mailen via de televisie. Verschillende omroepen presenteren al een hele nieuwe grafische vormgeving van Teletekst, waardoor ook dit lijkt op internet.

Ook - als dit al niet mogelijk is - zal surfen via de televisie straks geen probleem meer zijn. De COAX-site zal straks op televisie bekeken kunnen worden.

 

Handig toch?

Terwijl ik hard aan het werk ben met schrijven van columns op mijn televisie, kan mijn vriendin ongestoord op mijn PC kijken naar de laatste soaps. Toch nog een aflevering gemist? Dan gaat ze breedbandig-snel naar het 'world weird web' op zoek naar een herhaling, of zelfs de volgende aflevering! Branden op CD en je videocollectie is compleet.

UPC is dus eigenlijk haar eigen markt bij zichzelf aan het weg- en terugkapen.

Wil UPC niet failliet gaan, zou het in mijn ogen toch moeten richten op de juiste investeringen. Het bedrijf zou kunnen beginnen met het gescheiden houden van internet en televisie, in plaats van deze te laten overlappen.
Want waarom zou ik mijn internetabonnement houden als het straks ook via de televisie kan? Of waarom zou ik nog een televisieaansluiting nodig hebben als het straks allemaal via internet kan? Waarom zou ik twee abonnementen betalen voor twee verschillende media, waarmee exact hetzelfde mogelijk is?

Ik kan me toch niet voorstellen dat dit het toekomstbeeld is van UPC.

Op dit moment beschik ik over een standaardtelevisie-pakket en een chello-abonnement. En nog geen enkele telefonische UPC-verkoper, die storend genoeg meer dan eens en altijd rond etenstijd belt, heeft mij kunnen overtuigen van de voordelen van digitale televisie welke via mijn breedbandinternet allang beschikbaar zijn.
  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid