Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beďnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo: Dit zijn de beperkingen die tot 6 april gelden

25 Mrt. '20 VodafoneZiggo heeft de huidige beperkingen niet voor een langere tijd vastgelegd. Het bedrijf houdt vooralsnog vast aan een einddatum van 6 april.
VodafoneZiggo laat desgevraagd aan Totaal TV weten dat de nu bekende beperkingen in het leveren van bijvoorbeeld onderhoudsdiensten vooralsnog tot 6 april van kracht zijn. Het bedrijf – dat de bedrijfsonderdelen Vodafone en Ziggo combineert – houdt wel rekening met de mogelijkheid dat de beperkingen geheel of gedeeltelijk ook na 6 april van kracht blijven. Het kabinet maakte deze week aanvullende maatregelen in strijd met het coronavirus bekend die in ieder geval tot 1 juni aanhouden. Maar andere maatregelen blijven vooralsnog tot 6 april van toepassing.
De tot 6 april geldende beperkingen bij Vodafone en Ziggo:
- Gepland en aangekondigd regulier onderhoudswerk door onze monteurs is opgeschort.
- We doen enkel nog noodzakelijk onderhoud en werk dat essentieel is voor de continuďteit en capaciteit van ons netwerk.
- Veel van dit essentiële onderhoudswerk gebeurt 's nachts en buiten, bijvoorbeeld aan kabels of wijkkasten.
- Als het voor het verhelpen van een storing noodzakelijk is om in een huis of bedrijf te zijn, volgen monteurs de nodige voorzorgs- en veiligheidsmaatregelen, ze schudden geen handen.
- Klanten waarbij eerder al werkzaamheden waren aangekondigd, worden hierover snel geďnformeerd.
Bron: TotaalTv Nieuws

Auteur: Hans RonhaarSnellere upload kabelinternet

25 Mrt. '20 De vraag naar een snellere upload bij kabelinternet wordt in ieder geval in Zeeland gehonoreerd.
Delta heeft aangekondigd de uploadsnelheid van kabelinternet in deze provincie tot maximaal 125Mbps te verhogen. Deze maximale uploadsnelheid wordt voor het einde van de week aan zakelijke klanten geleverd. Voor consumenten gaat de upload iets minder hard, namelijk maximaal 100Mbps. Deze snelheid wordt overigens alleen geleverd bij de twee duurste abonnementsvormen waarbij respectievelijk een downsnelheid van 400Mbps of 1000Mbps (1Gbps) wordt geleverd. Op dit moment wordt bij deze abonnementen respectievelijk een uploadsnelheid van 15Mbps of 40Mbps geleverd. Delta levert in Zeeland via het kabelnetwerk internet die met de DOCSIS 3.1 wordt geleverd.
bron: Totaaltv nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo breekt onderhandelingen met dienstenaanbieders op kabel af

20 Mrt. '20 VodafoneZiggo heeft partijen met interesse voor toegang tot de kabel laten weten dat de lopende onderhandelingen worden gestopt.
Dat is het gevolg van de rechterlijke uitspraak van afgelopen dinsdag, waardoor KPN en VodafoneZiggo hun netwerken niet hoeven te openen voor derden.
VodafoneZiggo heeft de verschillende betrokken partijen laten weten dat er door de uitspraak van het College van Beroep voor het bedrijfsleven geen verplichting meer is om kabeltoegang aan derde partijen aan te bieden. Tweakers heeft de communicatie hierover ingezien. Dit betekent concreet dat het referentieaanbod, op basis waarvan partijen al dan niet diensten konden aanbieden over het netwerk van VodafoneZiggo, direct wordt ingetrokken. Het bedrijf stopt ook de lopende onderhandelingen hierover. Er waren naar verluidt zo'n achttien partijen die in meer of mindere mate interesse hadden om gebruik te maken van het netwerk van VodafoneZiggo.
Tweakers heeft over deze zaak en de gevolgen een achtergrondstuk geschreven.
Bron: Tweakers.net nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo sluit winkels

17 Mrt. '20 In het belang van de veiligheid van onze klanten en medewerkers, hebben wij besloten om al onze winkels vanaf vandaag te sluiten.
De komende dagen gaan we kijken hoe we, met oog op de corona-maatregelen, onze winkeldienstverlening kunnen voorzetten, zodat onze collega’s en klanten die echt afhankelijk zijn van onze hulp, toch veilig terecht kunnen. Bijvoorbeeld door te zorgen voor desinfecterende middelen, een maximaal aantal klanten in de winkel en markeringen om sociale afstand te houden. Pas wanneer dit volledig in kaart is gebracht en ingevoerd, besluiten we of en wanneer deze weer open kan.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarGEEN OPEN KABEL !!!!

17 Mrt. '20 VodafoneZiggo hoeft haar kabelnetwerk niet open te stellen voor concurrenten en toegang tot het netwerk van KPN is niet langer gereguleerd. Dat is de uitkomst van de procedure die een aantal telecombedrijven bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) hebben aangespannen tegen het marktanalysebesluit Wholesale Fixed Access van de toezichthouder Autoriteit Consument en Markt (ACM). Het CBb heeft dit marktanalysebesluit vandaag vernietigd.
ACM in ongelijk
In het marktanalysebesluit had ACM aan zowel KPN als VodafoneZiggo de verplichting opgelegd om andere marktpartijen toegang te verlenen tot hun netwerk. Zonder deze verplichting zouden KPN en VodafoneZiggo volgens ACM een gezamenlijke aanmerkelijke marktmacht hebben op de retailmarkt voor internetdiensten of bundels met internetdiensten.
Niet bewezen
Het CBb oordeelt echter dat ACM het bestaan van zo’n gezamenlijke marktmacht niet heeft bewezen. Daarmee vervalt de basis voor de aan KPN en VodafoneZiggo opgelegde regulering en sneuvelen dus ook de toegangsverplichtingen.
Uitspraak definitief
Deze uitspraak is definitief, het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) is de eindrechter in deze zaak.
Bron: Mediamagzine nieuws en de Uitspraak

Auteur: Hans RonhaarZiggo stelt verbetering Mediabox Next vanwege corona uit

17 Mrt. '20 Ziggo stelt de verbetering van bruikleendecoder Mediabox Next voor onbepaalde tijd uit. De nieuwe firmwareversie 4.22 had vanaf vandaag uitgerold moeten worden.
Ziggo heeft aan Totaal TV bevestigd dat de verbeteringen voor Mediabox Next pas op een later nog te bepalen datum doormiddel van een firmwareupdate worden doorgevoerd. Het kabelbedrijf zegt hiertoe genoodzaakt te zijn vanwege alle maatregelen rondom de huidige coronacrisis. “De update laat nog even op zich wachten, maar zodra er een nieuwe datum bekend dan zullen wij dit communiceren”, aldus VodafoneZiggo-woordvoerder Hans den Heijer. Ziggo informeerde de afgelopen dagen klanten die Mediabox Next gebruiken over de komende firmwareupdate.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo biedt extra services wegens corona-maatregelen

16 Mrt. '20 Gratis films, kinder-tv en uitgesteld onderhoud.
VodafoneZiggo breidt zijn service aan klanten uit vanwege de ingrijpende maatregelen vanwege het coronavirus. Tot 13 april zijn er gratis extra films, comedy- en kinderprogramma's te zien. Geplande werkzaamheden aan het netwerk worden uitgesteld, zodat klanten overdag ongestoord thuis kunnen werken.
Voor afleiding of een momentje van rust Het sluiten van scholen, kinderopvang en horeca en het stilleggen van sportactiviteiten zorgen ervoor dat we veel meer tijd thuis doorbrengen.
Daarom bieden we iedereen graag meer ontspanning. Gratis beschikbaar tot 13 april.
- We zetten voor digitale tv-klanten Film1, Kids & Comedy zenders open - We zenden voor alle klanten extra content uit voor kids en cabaret op kanaal 13.
Bron en lees verder: VodofoneZiggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Nov. '19 Jaarcongres ECP 2019
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Welke twee producten zou u niet kunnen missen?
Digitale TV & Internet
Digitale TV & Mobiele telefonie
Internet & Mobiele telefonie
Internet & Vaste telefonie
Vaste & Mobiele telefonie
Vaste telefonie & Digitale TV


19 procent Nederlanders overweegt opzeggen tv-abonnement

10 Mrt. '20 19 procent van de Nederlanders verwacht dat ze in de komende jaren hun traditionele tv-abonnement opzeggen.
10 procent hiervan denkt dit binnen twee jaar te doen. Zij denken dat het bestaande abonnement vervangen kan worden door al dan niet betaalde over-the-top (OTT)-diensten die zij via internet kunnen gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper in januari 2020.
Het aantal Nederlanders dat niet van plan is om het huidige abonnement via hun tv-provider op te zeggen, is het afgelopen jaar licht gedaald: van 65 procent in januari 2019 naar naar 60 procent afgelopen januari. Het merendeel van deze groep stelt dat ze graag live tv willen blijven kijken, zoals naar het nieuws en sportwedstrijden. Het gebrek aan eenvoudige mogelijkheden om live via internet zenders en programma’s te bekijken, draagt mogelijk bij aan de weerstand om het traditionele abonnement op te zeggen.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt heel Rotterdam gigabit-internet

10 Mrt. '20 Tot 1 gigabit-downloadsnelheid voor 370.000 huishoudens en bedrijfsaansluitingen, zonder graven
Ziggo start op 24 maart met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in Rotterdam, Vlaardingen, Hoogvliet, Pernis en Rozenburg. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan meer dan de helft van de 7,2 miljoen aansluitingen op GigaNet.
Ruim 370.000 huishoudens en bedrijfsaansluitingen in Rotterdam kunnen direct overstappen op deze snelle internetverbinding. Daarbij is het niet nodig om straten en tuinen open te graven, want het glascoax-netwerk van Ziggo ligt er al. Na Utrecht, Hilversum en Den Haag is het nu de beurt aan Rotterdam om aan te haken op gigabit-snelheden. Bij elkaar zijn dit op moment al meer dan 1 miljoen aansluitingen. Eind 2020 zal meer dan de helft van 7,2 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk, profiteren van het GIGA-pakket.
Bron: VodafoneZiggo nieuws
Auteur: Hans RonhaarRegio Tilburg stapt over op digitale kabeltelevisie

4 Mrt. '20 De regio Tilburg maakt in de nacht van maandag 20 april op dinsdag 21 april a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie. Ziggo startte in maart 2018 met het omschakelen van analoge naar volledig digitale kabel-tv.
De analoge afschakeling vond ook al plaats in de regio's Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen, Eindhoven, Flevoland, Gelderland, Nijmegen, Tiel en Ermelo. Voor de regio Leeuwarden, Drachten en Heerenveen is dit op dinsdag 10 maart a.s. Regio Noord-Holland volgt op 24 maart a.s. en de regio Zuid-Limburg op 7 april a.s. Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar al gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over het moment van de omschakeling in hun buurt.
Bron en lees verder:VodafoneZiggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


26 Feb. '20  Ziggo vergroot voorsprong....
19 Feb. '20  Oudste Nederlandse techsi....
19 Feb. '20  Ziggo stopt 1 april a.s. ....
18 Feb. '20  Zuid-Limburg stapt over o....
14 Feb. '20  CBb stelt uitspraak openb....
14 Feb. '20  VodafoneZiggo boekt goede....
4 Feb. '20  Noord-Holland stapt over ....
4 Feb. '20  Ziggo biedt heel Den Haag....
4 Feb. '20  F1 TV Pro-abonnement grat....
23 Jan. '20  Ziggo, KPN en T-Mobile ma....
21 Jan. '20  Regio Leeuwarden, Drachte....
17 Jan. '20  Duopolie KPN-Ziggo opperm....
16 Jan. '20  Caiway verhoogt tarieven ....
6 Jan. '20  Regio´s Nijmegen-Tiel en ....
30 Dec. '19  Miljoenenboetes voor KPN,....
10 Dec. '19  Ziggo raadt gebruik ‘ille....
9 Dec. '19  Ziggo verbetert klantense....
27 Nov. '19  MUSEUMTV APP TE ZIEN VIA ....
26 Nov. '19  Ziggo houdt analoge tv ko....
14 Nov. '19  Ziggo verbetert beeldkwal....
13 Nov. '19  Ziggo overweegt afschakel....
12 Nov. '19  Ziggo: hogere uploadsnelh....
12 Nov. '19  Hilversum klaar voor Giga....
11 Nov. '19  Voorlopig geen concurrent....
10 Nov. '19  Disney Plus app onderweg ....
7 Nov. '19  VodafoneZiggo: Cijfers de....
5 Nov. '19  Ziggo mag klanten bescher....
30 Okt. '19  Ziggo lanceert slimme wif....
29 Okt. '19  Sneller bestanden verstur....
22 Okt. '19  Ziggo verbetert Mediabox ....
22 Okt. '19  Ziggo verhelpt urenlange ....
19 Okt. '19  Ziggo breidt online aanbo....
10 Okt. '19  VodafoneZiggo start lande....
9 Okt. '19  Ziggo-klanten opgelet: ki....
6 Okt. '19  CBb stelt uitspraak over ....
6 Okt. '19  Ziggo: Connectbox interne....
1 Okt. '19  Ziggo geeft Mediabox XL d....
26 Sep. '19  Telenet rolt gigabit-snel....
25 Sep. '19  VodafoneZiggo start nieuw....
25 Sep. '19  Ziggo-klanten opgelet: Tr....
21 Aug. '19  Ziggo blokkeert ‘illegale....
8 Aug. '19  Cijfers tweede kwartaal: ....
6 Aug. '19  Vanaf september kabeltele....
5 Aug. '19  ZIGGO GO APP HEEFT 1,5 MI....
24 Juli '19  Meeste overstappers van K....
22 Juli '19  Extra Mediabox Next verkr....
15 Juli '19  Kabel Ziggo niet voor 202....
11 Juli '19  Consument kan steeds bete....
9 Juli '19  Ziggo zet analoge tv in G....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid