Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo: series en films nu ook offline te bekijken via de app Ziggo Go

13 Juni '18 Ziggo heeft offline kijken toegevoegd aan de opties in de mobiele app.
Vanaf heden kunnen Ziggo-klanten met de Ziggo GO app gratis de meeste films en series uit het Movies & Series (XL) pakket downloaden naar hun smartphone of tablet. Deze zijn vervolgens op elke willekeurige plek overal in de wereld te bekijken, zónder internetverbinding.
De Ziggo GO app biedt al live tv kijken en programma’s terugzien. Films en series zijn met een internetverbinding on demand te zien en zijn nu dus ook op maximaal 2 apparaten te downloaden, inclusief alle HBO-titels zoals Game of Thrones.
De titel die is gedownload blijft maximaal dertig dagen beschikbaar. Als de download eenmaal is gestart, blijft de download nog twee dagen bewaard. Deze functie is beschikbaar voor smartphones en tablets die draaien op Android 4.4 of hoger of iOS 10.0 of hoger. Later zal de functie ook worden toegevoegd aan de Windows 10-versie van de app.
Bron: Telecompaper nieuws
Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo opent winkel in Hoog Catharijne Utrecht

11 Juni '18 VodafoneZiggo opende vandaag de deuren van haar nieuwe winkel in Hoog Catharijne, Utrecht. Het is de eerste winkel waar de merken Vodafone en Ziggo beiden vertegenwoordigd zijn in een volledig nieuw winkelconcept.
Op dezelfde locatie opent VodafoneZiggo op 1 oktober 2018 haar nieuwe centrale kantoor.
Marco Houtman, Director Retail VodafoneZiggo: "Met deze eerste Vodafone en Ziggo winkel willen we invulling geven aan onze missie 'plezier en vooruitgang met iedere verbinding'. We laten in deze winkel onze beide merken bij elkaar komen. Klanten kunnen zien en ervaren hoe de producten en diensten van Vodafone en Ziggo het leven van consumenten en zakelijke klanten kunnen verrijken. Daarnaast laten we de technologische bewegingen van onze producten naar de nabije toekomst zien. 'Internet of Things' is er hier één van. We hebben naast het gebruikelijke productaanbod ook onze Ziggo Mediabox en internetmodem op voorraad en bieden de mogelijkheid om een monteur in te plannen die helpt bij de installatie. Hiermee bieden we onze klanten het gemak om optimaal van onze diensten te genieten."
Bron: VodafoneZiggo nieuwsbericht
Auteur: Hans RonhaarBreedbandmarkt groeit in Q1 met 0,3%, KPN verliest licht marktaandeel

6 Juni '18 De Nederlandse markt voor vast breedbandinternet is in het eerste kwartaal van 2018 met 0,3 procent gegroeid naar 7,44 miljoen aansluitingen.
Dat blijkt uit het kwartaalrapport van Telecompaper over de breedbandmarkt. Het aantal kabel- en glasvezelaansluitingen steeg genoeg om de voortgaande daling bij DSL (koper) te compenseren. KPN verloor marktaandeel door klantenverlies gedurende het kwartaal.
Gedurende Q1 2018 groeide breedband via de kabel met 0,6 procent naar 3,44 miljoen aansluitingen en groeide glasvezel met 1,8 procent naar 1,17 miljoen aansluitingen. Tegelijkertijd daalde DSL breedband KPN verloor marktaandeel door klantenverlies gedurende het kwartaal.
In het eerste kwartaal van 2018 verloor KPN 8.000 breedbandklanten om uit te komen op 3,035 miljoen breedbandklanten. Het marktaandeel daalde met 0,2 procentpunt naar 40,8 procent maar vergeleken met 40,4 procent Q1 2017 is het marktaandeel gegroeid. Deze toename komt voornamelijk door de overname van Solcon in Q3 2017.
Ziggo blijft marktleider na een kwartaalgroei van 0,6 procent naar 3,261 miljoen breedbandklanten. Het kabelbedrijf heeft daarmee een marktaandeel van 43,8 procent. Dit is 0,1 procentpunten meer dan vorig kwartaal en 0,4 procentpunten meer dan in Q1 2017.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo verbetert beeldkwaliteit HD

3 Juni '18 Ziggo heeft recentelijk de bandbreedte die wordt toegekend aan HD-zenders verhoogd
Dit geldt bij de belangrijkste HD-zenders in het zenderaanbod. Hogere bandbreedte heeft een betere beeldkwaliteit tot gevolg.
Ziggo heeft in de achterliggende periode de bandbreedte van zenders als Discovery HD, FOX HD en National Geographic HD naar ongeveer 11Mbit/s verhoogd. Ook is het kabelbedrijf bij deze zenders gestopt met gebruik van VBR. Dit is een techniek waarbij door de multiplex aan de hand van uitgezonden beelden wordt berekend hoeveel bandbreedte aan een bepaalde zender wordt toegekend. Als de zender minder bewegende beelden toont, wordt de bandbreedte minder. Als er snelle beeldwisselingen zijn, bijvoorbeeld bij sportuitzendingen, dan wordt juist meer bandbreedte gebruikt. Door VBR liep de gemiddeld gebruikte bandbreedte per zender naar tussen de 6 en 8Mbit/s terug.
Bron: {http://www.totaaltv.nl/nieuws/ziggo-verbetert-beeldkwaliteit-hd/|TotaalTv nieuws]
Auteur: Hans RonhaarNieuw bij SKV: Internet Only

3 Juni '18 Steeds meer mensen kijken minder of helemaal geen televisie meer of hebben dat op een andere manier geregeld.
Wel belangrijk is om een snelle en stabiele internetverbinding te hebben.
Speciaal voor deze mensen hebben we een nieuw product: Internet Only via ons supersnelle glasvezelnetwerk.
Voor slechts € 36,- per maand krijgt u een 100/100 Mb verbinding. Wilt u nog sneller? Ook dat is mogelijk. Kies dan voor Internet Only Premium, 600/600 Mb voor slechts € 42,50 per maand.
Als optie bieden we bij dit product ook nog de mogelijkheid tot telefonie.
Bron: SKV nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarZiggo Sport blijft exclusief voor alle klanten van Ziggo

1 Juni '18 Het is nu definitief. Ziggo Sport blijft als digitaal basiskanaal exclusief voor alle klanten van kabelbedrijf Ziggo beschikbaar. Dit is een direct gevolg van een besluit van de Europese Commissie.
De Europese Commissie gaf gisteren voor de tweede keer goedkeuring voor de overname van het voormalig zelfstandige kabelbedrijf Ziggo door Liberty Global en de daaropvolgende fusie van de Nederlandse kabelbedrijven Ziggo en UPC. Het Europees Gerecht verklaarde vorig jaar een eerder goedkeuring van de Europese Commissie voor deze fusie ongeldig nadat KPN in beroep over de goedkeuring ging. De Europese rechter vond dat de Europese Commissie extra onderzoek moest doen over de gevolgen op de markt van sportbetaalzenders. Liberty Global was eigenaar van betaalzender Sport1. Liberty Global bracht de betaalzender later bij de fusie van Ziggo en Vodafone in het nieuwe Nederlandse mediabedrijf VodafoneZiggo onder.
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


Ziggo sluit tv-signaal niet-klanten af

29 Mei '18 Nu Ziggo in verband met vernieuwingen meer werkzaamheden aan het eigen kabelnetwerk uitvoert, wordt op meer adressen binnen het verzorgingsgebied het tv-signaal van niet-klanten uitgeschakeld.
Als het abonnement bij Ziggo wordt opgezegd, blijft het tv-signaal in veel gevallen op het huisadres nog actief. Feitelijk heeft men vanaf het moment dat geen klantrelatie met Ziggo meer van toepassing is, geen recht meer op de levering van welk signaal dan ook. Met het tv-signaal van Ziggo kan naar het analoge en digitale zenderaanbod van het kabelbedrijf gekeken worden. Het analoge zenderaanbod bestaat uit 25 tot 30 zenders. Het digitale aanbod uit meer dan veertig zenders inclusief het sportkanaal Ziggo Sport. Verder kan met het tv-signaal naar het analoge FM radio-aanbod op het Ziggo-kabelnetwerk geluisterd worden.
Auteur: Hans RonhaarTegenslag voor ACM: kabel Ziggo niet voor 2020 open

24 Mei '18 Autoriteit Consument & Markt (ACM) kan naar alle waarschijnlijkheid het kabelnetwerk van Ziggo niet voor medio 2020 voor concurrenten openstellen. Dat is een tegenslag voor de toezichthouder.
Het Financieel Dagblad meldt op basis van bronnen rond de Europese Commissie dat er afspraken over het nieuwe Europese reguleringsbeleid voor telecombedrijf bereikt is. Nieuwe wetgeving is nodig om in landen van de Europese Unie twee netwerken van afzonderlijke bedrijven onder vaste voorwaarden te reguleren en voor concurrenten open te stellen. Dat is in Nederland nodig omdat de netwerken van KPN al enige jaren zijn gereguleerd. ACM had het voornemen om het kabelnetwerk van Ziggo – onderdeel van VodafoneZiggo – nog deze zomer open te breken. Hierdoor zouden concurrenten van Ziggo het kabelnetwerk van VodafoneZiggo mogen gebruiken voor het leveren van diensten.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarFOX Sports bij Delta uit basispakket

24 Mei '18 Delta haalt het belangrijkste Eredivisie-voetbalkanaal FOX Sports 1 HD vanaf 1 januari 2019 uit het basispakket.
Delta plaatste FOX Sports vorig jaar in het basispakket als vervanging voor Eurosport. Delta kon op dat moment met Discovery, Inc., geen overeenstemming bereiken over een nieuwe doorgifteovereenkomst. Hierdoor verdween onder meer Eurosport uit het zenderaanbod van het abonnement TV Basis. Nu Delta met Discovery alsnog overeenstemming heeft bereikt, en de zenders waaronder Eurosport zijn teruggekeerd, heeft Delta besloten om FOX Sports 1 HD uit het TV Basis-zenderaanbod te verwijderen.
Extra abonnement
Delta-klanten die na 1 januari 2019 naar FOX Sports 1 HD willen blijven kijken, kunnen een aanvullend abonnement afnemen. Op FOX Sports 1 HD zijn alle belangrijkste wedstrijden uit de Eredivisie live te zien. Ook alle studio- en schakelprogramma’s worden op dit kanaal uitgezonden, Het abonnement op FOX Sports 1 HD gaat bij Delta vijf euro per maand kosten. Het FOX Sports Eredivisie-abonnement met de kanalen FOX Sports 1, FOX Sports 3 en FOX Sports 5 wordt op 1 juli €0,50 duurder en gaat €7,45 per maand kosten.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


23 Mei '18   Delta verhoogt prijzen e....
16 Mei '18   Ziggo wil klantenservice....
15 Mei '18  NPO en NOS stappen met WK....
14 Mei '18  Nederlandse kabelaar klaa....
12 Mei '18  Online dienst Ziggo GO su....
9 Mei '18  Ziggo: Paar honderd telef....
9 Mei '18  Ziggo verkoopt ondanks li....
7 Mei '18  Ziggo gaat prijzen van de....
2 Mei '18  Ziggo wil kijkgedrag via ....
1 Mei '18  VodafoneZiggo kijkt terug....
28 April '18  ZIGGO ZET MUZIEKZENDERS I....
24 April '18  Ziggo begint met ontmante....
19 April '18  Brancheorganisaties fiber....
18 April '18  Apparaten onbruikbaar doo....
14 April '18  45 procent huishoudens wi....
14 April '18  Uitschakelen analoge tv b....
11 April '18  Inval bij Ziggo Sport inz....
10 April '18  Mini-ontvanger met perfec....
4 April '18  Delta en Caiway samen verder
1 April '18  Geoblocking in EU vanaf n....
30 Mrt. '18  Nieuwe invulling basispak....
29 Mrt. '18  KPN, VodafoneZiggo, ACM e....
29 Mrt. '18  Ziggo met vaste telefonie....
27 Mrt. '18  THEMAKANALEN NPO BIJ ZIGG....
27 Mrt. '18  Ziggo de grootste aanbied....
26 Mrt. '18  Kabinet wil bewaarplicht ....
22 Mrt. '18  Kabinet gaat ´aftapwet´ h....
21 Mrt. '18  Zeeuwse DELTA stelt afsch....
21 Mrt. '18  Nederlander niet bewust v....
20 Mrt. '18  Ziggo heft blokkade VPN b....
16 Mrt. '18  Proces over blokkade Pira....
16 Mrt. '18  Prima analyse bij @tweake....
15 Mrt. '18  Weinig tegenstand uitscha....
15 Mrt. '18  4K Ultra HD volgende stap....
8 Mrt. '18  Ziggo maakt tv-aanbod vol....
6 Mrt. '18  Sleepwet: Voor of tegen?
1 Mrt. '18  Ziggo stopt tijdelijk met....
28 Feb. '18  Openbreken kabel nadelig ....
28 Feb. '18  Openstellen netwerk Vodaf....
27 Feb. '18  Statement over voorgenome....
27 Feb. '18  ACM stelt voor vaste netw....
22 Feb. '18  Ziggo werkt aan app voor ....
20 Feb. '18  Delta wil landelijke Alle....
19 Feb. '18  In de steigers: Europa’s ....
18 Feb. '18  Illegale Ziggo-kijkers Eu....
16 Feb. '18  Telecomproviders voor de ....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid