Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo vernieuwt online streamingdienst Ziggo GO

21 Nov. '17 Ziggo heeft de app voor tablet en smartphone van de online streamingdienst Ziggo GO een forse update gegeven. Met de app kan de abonnee, afhankelijk van het abonnement, meer dan honderd zenders online bekijken.
Ziggo GO wordt door kabelbedrijf Ziggo standaard bij het traditionele tv-abonnement geleverd. Het biedt Nederlanders die merendeel online naar tv- en videocontent kijken de mogelijkheid om live naar tv-zenders te kijken. Via de streamingtechnieken Chromecast en Airplay kan men deze zenders ook op televisies bekijken. Omdat bij afname van een internetabonnement Ziggo altijd standaard het basis tv-abonnement levert, kan men via Ziggo GO naar de belangrijkste zenders van Nederland waaronder NPO, RTL en SBS Broadcasting kijken.
Makkelijker tv-kijken
Bij de huidige verbetering van Ziggo GO heeft het kabelbedrijf vooral geïnvesteerd in verbetering van de navigatie en makkelijker tv-kijken. Daarbij is onder meer de mediaspeler vernieuwd. Ziggo GO kan als app gratis via Google Play-store en Apple App-store gedownload worden. Om naar content te kijken, is een abonnement van Ziggo nodig.

Auteur: Hans RonhaarDELTA bouwt aan netwerk van de toekomst!

20 Nov. '17 DELTA bouwt in Zeeland aan het Next Generation Netwerk. Letterlijk, want op maar liefst 15.000 locaties in Zeeland plaatsen we de komende paar jaar de allernieuwste apparatuur in ons netwerk.
Voordelen
Die nieuwe apparatuur biedt veel voordelen:
* Er ontstaat meer ruimte op ons netwerk
* Hogere internetsnelheden (tot wel 1 Gigabit)
* Het internet wordt nóg stabieler en betrouwbaarder
Signaalonderbreking
Bij het plaatsen van nieuwe apparatuur zal, op één of twee dagen, één tot een aantal uren een signaalonderbreking plaatsvinden waardoor internet, de vaste telefoon, tv en radio niet beschikbaar zijn. Dit is helaas niet te voorkomen omdat er apparatuur vervangen moet worden.
Persoonlijk informeren en via DELTA.nl/netwerk
Alle klanten worden ruim vooraf geïnformeerd over de werkzaamheden bij hen in de buurt. Twee weken van te voren wordt er huis-aan-huis een flyer verspreid.
Uiterlijk drie werkdagen voor aanvang van de werkzaamheden ontvangen klanten een e-mail met informatie over het tijdvak waarbinnen de werkzaamheden worden uitgevoerd.
Op DELTA.nl/netwerk vinden klanten uitgebreide informatie en de actuele planning die steeds drie weken van te voren bekend is.
Bron: Delta Persberichten

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo lanceert lesprogramma om digitale vaardigheden te bevorderen

20 Nov. '17 In Week van de Mediawijsheid maken 20.000 jongeren kennis met ‘Online Masters’
De digitalisering van de samenleving brengt enorme kansen met zich mee. Om deze te kunnen grijpen hebben jongeren digitale vaardigheden nodig. Daarom lanceert VodafoneZiggo tijdens de nationale Week van de Mediawijsheid (17 tot 24 november) het interactieve lesprogramma Online Masters. Vier onderwerpen staan centraal: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en bewust online.
De meeste jongeren hebben moeite met het beoordelen van nepnieuws en het vinden van informatie online. Ook overschatten jongeren hun digitale vaardigheden en wordt op scholen nog nauwelijks onderwezen in digitale vaardigheden omdat het nog niet verplicht is. Dat blijkt uit onderzoek van Kennisnet en Mediawijzer.net.
Bron en lees verder: Vodafone-Ziggo nieuwsberichten

Auteur: Hans RonhaarDelta neemt CIF en Caiway over

17 Nov. '17 De Zweedse durfinvesteerder EQT neemt glasvezelexploitant CIF van Rabo Bouwfonds Communication Infrastructre Fund (RBCIP) over. Ook het CIF-bedrijfsonderdeel Caiway wordt overgenomen.
EQT is al enige tijd eigenaar van het Zeeuwse kabelbedrijf Delta. Met de overname van CIF wil het investeringsorgaan van de Zweedse familie Wallenberg zijn positie op de Nederlandse markt uitbreiden. Hoeveel EQT voor CIF betaalt, is niet door de betrokken partijen bekendgemaakt. De overname moet nog wel door de CAIW ondernemingsraad en toezichthouder Autoriteit Consument & Markt goedgekeurd worden. EQT en RBCIP verachten dat de overname voor het eind van dit jaar is afgerond.
Delta en Caiway samen verder
Caiway wordt in hetzelfde bedrijf ondergebracht waarin op dit moment ook Delta geplaatst is. De leiding over beide aanbieders komt in handen van Marco Visser, de huidige CEO van Delta. Delta en Caiway samen hebben gezamenlijk een verzorgingsgebied van 510.000 huishoudens. Daarvan nemen meer dan 330.000 huishoudens tv-diensten af. Het aantal internetklanten ligt net boven de 250.000. De aanbieders hebben samen een marktaandeel van rond de zes procent op de Nederlandse markt van vaste diensten.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo breidt bandbreedte voor sneller internet uit

16 Nov. '17 Ziggo voert de komende weken door het hele verzorgingsgebied werkzaamheden aan het kabelnetwerk uit.
Dit heeft vooral betrekking tot de bandbreedte die aan internet toebedeeld wordt.
Een van de prioriteiten van Ziggo is om klanten sneller internet aan te bieden. Onlangs verhoogde Ziggo de download- en uploadsnelheid van de meest afgenomen Alles-in-1-abonnementen. Aan consumenten wordt hierdoor nu maximaal 400Mbps download- en 40Mbps uploadsnelheid geleverd.
Bandbreedte
Om de extra snelheid in de huiskamers te brengen, heeft Ziggo extra capaciteit in de vorm van bandbreedte voor internet nodig. De werkzaamheden zijn in enkele delen van het verzorgingsgebied van het kabelbedrijf al uitgevoerd. Na afloop blijkt dat het aantal zogeheten downstreams van zestien naar twintig is uitgebreid. Hierdoor is voor het snellere internetabonnement de benodigde bandbreedte gecreëerd. De bandbreedte is onder meer verkregen omdat Ziggo in de voorgaande maanden een efficiëntieslag heeft gemaakt met herindeling van met name digitale tv-diensten op het netwerk.
Bron: TotaalTV nieuws

Auteur: Hans RonhaarHonderden Nederlanders keken gratis tv via illegale modems

16 Nov. '17 Ziggo-medewerker helpt met ’klonen’ modems.
Honderden Nederlanders hebben gratis internet en televisie gehad dankzij illegale modems. Drie mensen zijn gearresteerd, waarvan één Ziggo-medewerker.
Het gaat om ’gekloonde’ modems. Een 36-jarige Rotterdammer paste de instellingen van de apparaatjes aan, zodat die het signaal van provider Ziggo konden oppikken. Die modems verkocht hij. Twee andere Rotterdammers, van 42 en 30, installeerden de apparaatjes.
Ze hadden ongeveer vijfhonderd modems verkocht en nog evenveel op voorraad. „En daar zou het niet bij zijn gebleven, want ze kregen het steeds drukker”, bevestigt de politie.
Goeie truc van politie
De politie heeft zelf ook twee modems besteld. De eerste aankoop was bedoeld om te zien hoe de drie te werk gingen, het apparaat in handen te krijgen en technisch onderzoek te doen. Bij de tweede levering afgelopen maandag werden de drie gearresteerd. Ze worden onder meer verdacht van computervredebreuk en oplichting. Zeker 500 nog niet gebruikte modems, een buit van 10.000 euro en meerdere auto’s zijn in beslag genomen.
Bron en lees verder: Telegraaf.nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarACM onthult in december nieuw besluit over vaste netwerken

15 Nov. '17 ACM wil nog voor de Kerst het belangrijkste besluit publiceren over de regulering van de vaste markten.
Dat besluit zal de opvolger zijn van het huidige ULL (Ontbundelde Toegang) met verplichtingen voor KPN. Mogelijk gaat het besluit gelden ook voor VodafoneZiggo.
Een woordvoerster van ACM bevestigt dat de marktpartijen zijn geïnformeerd over deze (voorlopige) planning. Hoe het besluit er uit gaat zien, is nog niet bekend, dat wordt pas duidelijk als het conceptbesluit er is. Dat besluit zal vervolgens worden geconsulteerd bij de marktpartijen.
De huidige regulering geldt in principe nog tot en met 2018. Onder het huidige besluit geeft KPN toegang aan andere aanbieders zoals Tele2, T-Mobile, Online en een reeks kleinere aanbieders op DSL en glasvezel. Het is aannemelijk dat deze regulering, net als in voorgaande besluiten, wordt doorgezet.
Bron en lees veder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Zou u aan een internet-only abonnement genoeg hebben? TV kijkt u dan via het internet.
Nee.
Nu nog niet.
Ja.
Ik weet het niet.


VodafoneZiggo gaat acht vestigingen sluiten

14 Nov. '17 VodafoneZiggo sluit een aantal kleinere locaties.
Het bedrijf zit nu nog op zeventien plekken, maar concentreert dat op negen locaties. Tegelijkertijd wordt een reorganisatie doorgevoerd, waarbij ongeveer tachtig medewerkers moeten vertrekken. Op dit moment heeft het bedrijf ongeveer 9.000 medewerkers in het totale bestand.
VodafoneZiggo geeft als belangrijkste reden dat het voor de integratie noodzakelijk is om medewerkers bijeen te brengen. VodafoneZiggo sluit zowel kantoorpanden als steunpunten voor service- en onderhoudsmonteurs. De centra voor klantenservice worden groter en er komt een sterkere hub voor de technologische teams.
VodafoneZiggo verplaatst het hoofdkantoor naar Hoog Catharijne in Utrecht. Er blijven kantoren open in Groningen, Leeuwarden, Nijmegen, Maastricht, Rotterdam en Zwolle. Verspreid door Nederland blijven er meerdere call centers open. De kleinere vestigingen in Heerhugowaard, Rijswijk, Helmond en Eindhoven (PSV-laan) gaan sluiten.
De medewerkers krijgen een nieuwe standplaats aangeboden. Het kan wel zo zijn dat de standplaatswijziging ertoe leidt dat de functie niet langer passend is. Het Sociaal Plan voorziet in de mogelijkheid voor begeleiding van werk naar werk.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZin en onzin Wiv-referendum strijden om aandacht

7 Nov. '17 Het valt niet mee om het schip in het midden te houden met debatten. Dat geldt ook voor het aanstaande referendum over de Wet op de inlichtingen en veiligheidsdiensten (Wiv).
De Kiesraad maakt bekend dat ruim 380.000 verzoeken voor het houden van een referendum over de Wiv als geldig aangemerkt zijn; 92 procent van het totaal. Dat aantal is ruimschoots meer dan de wettelijke benodigde 300.000 geldige verzoeken. Het is waarschijnlijk dat het referendum wordt gecombineerd met de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.
‘Bij een opkomst van minimaal 30% van de kiesgerechtigden, moet de regering zich opnieuw beraden over de Wiv’, laat de Kiesraad nog even weten aan Sybrand Buma (CDA) en de regering, die zich bij voorbaat beide achter de huidige aangenomen wetstekst scharen.
Maar ook, voor de verontwaardigden over de houding van Buma: ‘De uitslag van het referendum is een advies en is niet bindend. Intrekking of instemming van de wet kan niet worden afgedwongen.’
Bron en lees verder:Netkwesties nl nieuws

Auteur: Hans RonhaarDelta biedt goedkope minidecoder voor omschakelen naar digitaal

7 Nov. '17 Voor klanten die uitsluitend analoog kijken en geen geschikte (oudere) tv hebben voor digitaal kijken zonder smartcard, komt Delta begin 2018 met een aanvullende oplossing.
Delta heeft een overeenkomst gesloten met Humax voor het leveren van een minidecoder. Delta is nog in overleg met de leverancier over de kosten van het apparaat. Het kabelbedrijf spreekt de verwachting uit dat de minidecoder ‘enkele tientjes’ gaat kosten. De minidecoder wordt ontwikkeld in samenwerking met Humax en is een simpele instap-optie voor digitaal kijken en luisteren. Deze minidecoder zal dertig digitale tv-zenders (waarvan 4 in HD-kwaliteit) en 43 digitale radiozenders gaan doorgeven. Dit staat gelijk aan het huidige analoge zenderpakket, zo geeft Delta aan.
Bron : Telecompaper nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt klanten nieuwe topseries

6 Nov. '17 Ziggo heeft het aanbod op het video on demand- en Ziggo GO-platform met enkele nieuwe topseries uitgebreid.
Dit aanbod is met de Ziggo Movies & Series-abonnementsvormen te bekijken.
Ziggo biedt in het Ziggo Movies & Series L- en Ziggo Movies & Series XL-abonnement een groot aanbod van films en series die zonder extra kosten te bekijken zijn. Dit aanbod wijzigt op periodieke basis. In het geval van films en series van HBO zijn deze in Nederland exclusief voor Ziggo-klanten beschikbaar. Ook bij content van andere filmhuizen en producenten heeft Ziggo soms voor een bepaalde periode de exclusiviteitsrechten.
Bingewatchen
Ziggo heeft meerdere nieuwe topseries aan het Movies & Series-aanbod toegevoegd. Dit zijn onder meer Chaussée d’Amour, Crashing en Curb Your Enthusiasm. Van deze series zijn alle afleveringen gelijktijdig beschikbaar. Hierdoor is bingewatchen mogelijk.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


2 Nov. '17  Thuiskopieheffing op usb-....
2 Nov. '17  Ziggo blijft klanten verl....
2 Nov. '17  Pakketten bij Kabelnoord ....
1 Nov. '17  Ziggo speelt meer in op w....
1 Nov. '17  Ziggo weer grootschalig m....
30 Okt. '17  Ziggo start vanaf volgend....
26 Okt. '17  NLziet wordt met live tv ....
26 Okt. '17  Europese Commissie moet o....
25 Okt. '17  Software-update voor de M....
25 Okt. '17  Nieuwe thuiskopieheffing ....
25 Okt. '17  Belgische dramaserie excl....
19 Okt. '17  Ziggo verhoogt uploadsnel....
19 Okt. '17  Telenet: “TV-kabel is waa....
18 Okt. '17  Ziggo verwacht Connect Bo....
12 Okt. '17  VodafoneZiggo opent centr....
11 Okt. '17  Caiway komt met internet ....
10 Okt. '17  Privacybeschermers hebben....
4 Okt. '17  Torrentsite The Pirate Ba....
2 Okt. '17  Ziggo breidt aantal tv-ze....
28 Sep. '17  Zender ONS nu ook bij SKV
23 Sep. '17  Ziggo en Xs4all moeten Th....
21 Sep. '17  Ziggo doet proeven met ze....
21 Sep. '17  VodafoneZiggo tekent cont....
20 Sep. '17  Quad play VodafoneZiggo s....
13 Sep. '17  Ziggo bovenaan in WUA Dig....
13 Sep. '17  Ziggo Sport Totaal voor a....
12 Sep. '17  Ziggo vrijwel gelijk met ....
11 Sep. '17  Ziggo helpt klanten met v....
11 Sep. '17  Ziggo Sport gratis in vri....
9 Sep. '17  Ziggo verhoogt internetsn....
8 Sep. '17  Ziggo zet bingewatchen in....
8 Sep. '17  KPN voegt Ziggo Sport GO toe
7 Sep. '17  Meer snelheid bij Ziggo i....
4 Sep. '17  Ziggo blijft de grootste ....
2 Sep. '17  ACM gaat onderzoeken of Z....
30 Aug. '17  Kafkaëske toestanden bij ....
30 Aug. '17  Lokale storingen op kabel....
28 Aug. '17  Ziggo-klanten hebben te m....
25 Aug. '17  Ziggo verbetert Ziggo GO
25 Aug. '17  DFW: vanaf dit najaar aan....
24 Aug. '17  Internetstoring Gelderlan....
21 Aug. '17  ACM hoopt dit jaar downlo....
16 Aug. '17  Ziggo biedt weer hoogste ....
15 Aug. '17  Goede kabels steeds belan....
14 Aug. '17  DELTA investeert in netwe....
14 Aug. '17  SKV: Zakelijk internet wo....
14 Aug. '17  Ziggo Sport gratis tijden....
10 Aug. '17  Ziggo Mediabox XL in meer....
10 Aug. '17  Ziggo genomineerd voor Eu....
8 Aug. '17  VodafoneZiggo blijft klan....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid