Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beÔnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Formule 1 ook de komende jaren op Ziggo Sport

12 Nov. '18 Op de dag dat Ziggo Sport precies drie jaar bestaat, maken we bekend dat we opnieuw de uitzendrechten hebben verworven van de Formule 1.
Dit betekent dat de verrichtingen van onder andere Max Verstappen tot en met 2021 via Ziggo Sport te zien blijven. Naast de races en kwalificatie zullen komend jaar ook de vrije trainingen via dit kanaal worden uitgezonden. Uiteraard blijft de Formule 1 ook beschikbaar via Ziggo Sport Totaal.
Dit premium betaalpakket is bij alle distributeurs in Nederland beschikbaar en heeft inmiddels ruim 500K abonnees. Ziggo Sport zendt de Formule 1 al sinds 2013 uit. Eerst nog alleen binnen het betaalpakket van Sport1, het huidige Ziggo Sport Totaal en sinds november 2015 ook via Ziggo Sport, het gratis sportkanaal voor alle digitale Ziggo abonnees. De Formule 1 races trekken regelmatig een miljoenenpubliek naar de zender. Zo werd bijvoorbeeld de Grand Prix van Mexico door ruim 2 miljoen mensen via de verschillende platformen van Ziggo Sport bekeken. Ook de kwalificaties op zaterdag scoren goed. Met enige regelmaat kijken daar 500.000 mensen naar.
Bron en lees verder: Ziggosport nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo: "derde kwartaal was een mijlpaal

12 Nov. '18 VodafoneZiggo keerde in het derde kwartaal terug naar groei van het bedrijfsresultaat. Voor CFO Ritchy Drost was dat een grote mijlpaal.
Hij spreekt van een robuust kwartaal, waarbij de voortgang te danken is aan de integratie van de beide voorgangers, aan de aandacht voor convergentie en aan content, terwijl Docsis 3.1 nog moet komen. Dat blijkt uit een gesprek dat Telecompaper met Drost had naar aanleiding van de jongste kwartaalcijfers. De omzettrend verbeterde in het afgelopen kwartaal naar een afname van 0,6 procent. De trend van het bedrijfsresultaat (OCF of EBITDA) verbeterde eveneens en kwam voor het eerst sinds de fusie in de plus uit: +0,3 procent. Dat is nog niet het niveau dat we kennen uit de hoogtijdagen van Ziggo en zijn voorgangers, toen de komst van Docsis 3.0 zorgde voor een EBITDA-groei van rond de 8 procent. Dat Ziggo in 2020 landelijk Docsis 3.1 aanbiedt, met snelheden tot 1 Gbps, zal allicht de verdere groei ondersteunen. Overigens is het massaal kunnen leveren van nieuwe modems, die deze hoge snelheden aankunnen, nog wel een aandachtspunt. Verder vormt content, in sommige gevallen exclusieve content, een belangrijk onderscheidend element. Dat betreft enerzijds HBO, anderzijds Ziggo Sport (het 'gratis' sportkanaal 14 voor abonnees) en Ziggo Sport Totaal (het pakket van premium sportkanalen, ook wholesale verkrijgbaar bij andere operators.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo ziet gebruik Horizon Mediabox XL en Ziggo GO stijgen

12 Nov. '18 Meer klanten van Ziggo hebben van het kabelbedrijf een Mediabox XL in bruikleen kregen om naar televisie- en videocontent te kijken. Ook het gebruik van de mobiele streamingdienst Ziggo GO is toegenomen.
VodafoneZiggo maakte de stijging van gebruik van de Mediabox XL Ė ook wel onder de oude naam Horizon bekend Ė en Ziggo GO bekend in de toelichting op de financiŽle cijfers over het derde kwartaal. Inherent aan de stijging van deze Ziggo-producten is een stijging van de terugkijkdienst Replay TV. Hiermee kunnen klanten programmaís van de meeste zenders die in het televisie-abonnement geleverd worden tot zeven dagen terug kijken. Replay TV is via Ziggo Mediabox XL en Ziggo GO te benaderen en gebruiken.
Mediabox XL
Het aantal gebruikers van de Ziggo Mediabox XL steeg met 18.000 tot 1,4 miljoen. Dit betekent dat 41 procent van de klanten met een aanvullend televisie-abonnement deze decoder door Ziggo in bruikleen hebben gekregen. Een grotere stijging is zichtbaar bij het aantal abonnees dat de mobiele streamingdienst Ziggo GO actief gebruiken. Dit aantal steeg met 160.000 naar 1,5 miljoen. Ziggo levert Ziggo GO aan allen klanten. Het aanbod van zenders die live bekeken kunnen worden, is afhankelijk van het gekozen televisie-abonnement. Verder kan naar films en series gekeken worden. Deze zijn ook te downloaden zodat zonder internetverbinding met Ziggo GO naar dit content gekeken kan worden. Net als bij de Ziggo Mediabox XL is op Ziggo GO ook Replay TV beschikbaar. Door de stijging van gebruik van Ziggo Mediabox XL en Ziggo GO wordt Replay TV ook m. eer gebruikt. Zo gebruiken twee van de drie bezitters van de Mediabox XL de dienst Replay TV.
Bron: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo 4K Ultra HD Mediabox komt begin 2019

10 Nov. '18 Ziggo test op dit moment onder een beperkt deel van het klantenbestand de nieuwe Mediabox. Deze is niet alleen sneller en energiezuiniger maar kan ook 4K Ultra HD-content weergeven. Ziggo laat in een toelichting op de financiŽle cijfers over het derde kwartaal weten dat toegewerkt wordt naar een marktintroductie van de Horizon 4 Mediabox in het eerste kwartaal van 2019. Horizon 4 wordt naar alle waarschijnlijkheid niet de definitieve naam van de nieuwe Mediabox bij Ziggo. Belangrijke vernieuwingen zijn cloud-ondersteuning inclusief het opnemen in de cloud, verbeterde snelheid, minder verbruik van energie en spraakbediening via een vereenvoudigde afstandsbediening.
Ziggo GO
Bron: TotaalTv nieuws
Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo Q3: omzet marginaal lager door mobiele prijsdruk in zakelijk en mobiele klantgroei in consument

8 Nov. '18 VodafoneZiggo verloor in het derde kwartaal 8.900 kabelklanten tot een totaal van 3,894 miljoen.
Op de mobiele markt kwamen er 44.100 bij tot een totaal van 4,906 miljoen. De bundeling op de vaste markt was stabiel, met 2,50 diensten per huishouden. De ARPU op deze markt was, net als een jaar geleden, 46 euro. Op de mobiele markt verbeterde de postpaid/prepaid-mix naar 85/15. De postpaid-ARPU daalde echter: bij consumenten met 4 procent en bij zakelijke klanten met 17 procent. De convergentie van vast en mobiel zette door en staat nu op 1,00 miljoen huishoudens c.q. 1,45 miljoen postpaidklanten. De omzet nam met 0,6 procent af tot 979 miljoen euro, een geringere daling dan in de voorgaande kwartalen. Het bedrijfsresultaat (EBITDA) lag 0,3 procent hoger op 442 miljoen euro, met een licht hogere marge van 45,2 procent. De investeringen (capex) beliepen 99 miljoen euro. De vrije kasstroom was met 257 miljoen euro marginaal hoger.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarDelta geeft hogere kortingen via Breedbandwinkel

5 Nov. '18 Delta geeft hogere kortingen aan nieuwe abonnees via een tussenpersoon.
Het kabelbedrijf biedt een promotionele korting voor nieuwe klanten in de vorm van 50, 75 of 100 euro tegoed, dat kan worden ingeruild voor een extra tv-pakket of korting op de maandfactuur.
Delta biedt triple play met 100 Mbps internet, zestig tv-zenders en een vast telefoonnummer voor EUR 52 per maand. De eerste vier maanden met EUR 22 korting. Daarbij komt een bedrag van EUR 50 als Ďpersoonlijk tegoedí.
Bron: Telecompaper nieuws
Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

4 Sep. '18 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

11 Sep. '18 NL Connect breeduit jaarcongres
Op 11 september organiseert NLconnect het breeduit jaarcongres, met als thema digitale privacy. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://www.nlconnect.org/agenda/nlconnect-breeduit-jaarcongres

15 Nov. '18 Jaarcongres ECP 2018
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


Ziggo voegt FOX toe aan ongecodeerd TV-pakket

5 Nov. '18 Per 1 november heeft Ziggo de zender FOX toegevoegd aan het ongecodeerde basispakket.
Daarmee is FOX voor alle klanten van Ziggo met een digitale ontvanger te bekijken via kanaal 11. Voor de ontvangst van FOX is geen smartcard of mediabox benodigd. In het ongecodeerde basis pakket zitten naast FOX ook zenders van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en de bekende Nederlandse commerciŽle zenders.
In het ongecodeerde basispakket worden TV-zenders alleen in SD-kwaliteit aangeboden. Voor HD-kwaliteit moeten klanten beschikken over een decoder met een smartcard of een mediabox.
Bron: Tewlecompaper nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarIntroductie SKV Go

30 Okt. '18 Klanttevredenheid staat bij SKV hoog in het vaandel.
Wij luisteren naar onze abonnees en op die manier kunnen wij onze diensten verbeteren maar ook nieuwe diensten ontwikkelen.
Daarom introduceren wij met veel plezier SKV GO.
Wat kun je allemaal met SKV GO?
* Ruim 35 TV-zenders live kijken op je tablet of mobiele telefoon.
* Kijken op 4 apparaten tegelijk.
*Live TV pauzeren.
Met SKV GO kun je overal in de EU live TV kijken! Onderweg, op vakantie en in het buitenland!
Bij de abonnementen Alles-in-1 Extra en Alles-in-1 Compleet maakt SKV GO onderdeel uit van het pakket.
Heb je een Alles-in-1 Instap of een TV + Internet pakket dan kun je SKV GO bestellen voor Ä 2.50 per maand.
Bron: SKV nl nieuws en SKV Go
 (3)Auteur: Hans RonhaarZiggo maakt vanaf december kabeltelevisie volledig digitaal in een groot deel van Amsterdam

25 Okt. '18 Ziggo startte in maart 2018 met gefaseerd per regio om te schakelen van analoge kabel tv naar digitale kabel tv. Na de regioís Capelle aan den IJssel, Flevoland en Rotterdam en omgeving, is het nu de beurt aan Amsterdam om deze overstap te maken. De analoge afschakeling vindt plaats in de nacht van maandag 10 op dinsdag 11 december 2018.
Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt. Ziggo-klanten kunnen zelf controleren of ze al digitaal kijken. Dat kan door de televisie op kanaal 14 te zetten. Ziet de klant daar de zender Ziggo Sport, dan kijkt deze al digitaal. Is er op dat kanaal een andere zender te zien, dan kijkt de klant nog analoog. In dat geval kan de klant via www.ziggo.nl/schakelmee meer informatie vinden over hoe mee te schakelen. Op gebied van radio verandert er voorlopig niets.
Bron: Vodafonepersberichten
Auteur: Hans Ronhaar


23 Okt. '18  Ziggo zet analoog tv in Z....
22 Okt. '18  Kans op internet-only abo....
15 Okt. '18  Ziggo en KPN door klanten....
9 Okt. '18  Ziggo en KPN door interne....
3 Okt. '18  Ziggo werkt aan kijken zo....
1 Okt. '18  ACM grijpt niet in op kab....
30 Sep. '18  Lange mars naar kabelconc....
30 Sep. '18  YouCa wil netwerk Ziggo g....
28 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat in ber....
28 Sep. '18  De kabel gaat eindelijk open
25 Sep. '18  SIDN: KPN en Ziggo zorgen....
24 Sep. '18  Ziggo 4K UHD Mediabox all....
19 Sep. '18  VodafoneZiggo gaat 4K-set....
12 Sep. '18  Minder dan 6 miljoen vast....
4 Sep. '18  Klanten Ziggo kunnen comp....
4 Sep. '18  Ziggo maakt vanaf oktober....
3 Sep. '18  Begrijpelijke keuze Ziggo....
3 Sep. '18  Ziggo heeft al het hele w....
28 Aug. '18  Delta lanceert mobiele pr....
22 Aug. '18  VodafoneZiggo test netwer....
21 Aug. '18  Ziggo test intern Ziggo G....
20 Aug. '18  Ziggo biedt 12 maanden ko....
20 Aug. '18  Begin defintieve uitschak....
14 Aug. '18  Ziggo GO meer gebruikt
14 Aug. '18  SKV viert 30 jarig jubileum
14 Aug. '18  Ziggo spint garen met Zig....
10 Aug. '18  VodafoneZiggo Q2: omzet d....
6 Aug. '18  Helpdeskfraudeurs misbrui....
2 Aug. '18  Minimale wijzigingen SKV ....
31 Juli '18  Ziggo schakelt analoge tv....
26 Juli '18  Kans op meer storingen do....
17 Juli '18  Delta en Caiway samen verder
16 Juli '18  Lage straf voor cardshari....
11 Juli '18  Cai Harderwijk breidt zen....
10 Juli '18  Ziggo biedt acht Franse t....
4 Juli '18  Liberty Global: 10 miljoe....
3 Juli '18  Alle Nederlanders hebben ....
26 Juni '18  Concurrentie voor ZIGGO e....
13 Juni '18  Ziggo: series en films nu....
11 Juni '18  VodafoneZiggo opent winke....
6 Juni '18  Breedbandmarkt groeit in ....
3 Juni '18  Ziggo verbetert beeldkwal....
3 Juni '18  Nieuw bij SKV: Internet Only
1 Juni '18  Ziggo Sport blijft exclus....
29 Mei '18  Ziggo sluit tv-signaal ni....
24 Mei '18  Tegenslag voor ACM: kabel....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid