Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Delta wil landelijke Alles-in-1-aanbieder worden

20 Feb. '18 Delta wil voor het eerst diensten buiten Zeeland gaan aanbieden. Hierdoor wordt het bedrijf feitelijk een landelijke aanbieder van de Alles-in-1-diensten tv, internet en telefonie.
Delta maakt onder de nieuwe eigenaar EQT de transformatie van provinciale naar landelijke Alles-in-1-aanbieder. Voor het eerst sinds het bestaan van het Zeeuwse kabelbedrijf gaat het vaste netwerk-diensten in Noord-Brabant aanbieden. Het past binnen de nieuwe strategie om een sterkere positie op de Nederlandse markt in te nemen. Mede hiervoor nam EQT eerder dit jaar CIF – inclusief dienstenaanbieder Caiway – over. Delta profileert zich onder de nieuwe eigenaar als vernieuwende partij op de Nederlandse markt. Het stapt op korte termijn als eerste kabelbedrijf over op de DOCSIS 3.1-kabeltechniek en gaat Gigabit-internet aanbieden.
Bron : TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarIn de steigers: Europa’s grootste internetfilter ooit – kom in actie!

19 Feb. '18 Politici en beleidsmakers werken vrijwel ongemerkt aan het grootste internetfilter dat we ooit in Europa hebben gezien. Dat klinkt overdreven, maar dat is het allerminst.
Als het wetsvoorstel geaccepteerd wordt, zijn internetbedrijven als Soundcloud, Facebook en Flickr verplicht om al je uploads te filteren. Een algoritme wordt de baas en bepaalt welke van je uploads door de rest van de wereld gezien worden - en welke niet.
Waarom heb ik hier nog niet eerder van gehoord?
Het voorstel voor dit internetfilter is verstopt in artikel 13 van een nieuw Europees wetsvoorstel over auteursrecht. Maar het schiet totaal z’n doel voorbij, want als dat filter er eenmaal is, zal het voor van alles en nog wat worden misbruikt. Wedden? Veel beleidsmakers staan al te popelen om het filter in te zetten in hun strijd tegen nep-nieuws, extremisme of ongewenste politieke uitingen.
Bron en lees verder: BOF NL nieuws

Auteur: Hans RonhaarIllegale Ziggo-kijkers Euro Global leveren Dreambox bij politie in

18 Feb. '18 Meer dan zestig bezitters van een Dreambox hebben het apparaat vrijwillig bij de politie in Enschede ingeleverd. Zij keken met een illegaal abonnement onder meer naar het volledige zenderaanbod van Ziggo.
De politie deed enkele weken geleden een inval bij het bedrijf Euro Global in Enschede. Het bedrijf wordt ervan verdacht om gemanipuleerde ontvangers van het merk Dreambox met illegale software verkocht te hebben. Hiermee kon naar het volledige zenderaanbod van enkele Europese aanbieders, waaronder het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo, gekeken worden. Naast de gemanipuleerde Dreambox moesten kopers ook een illegaal tv-abonnnemen bij Euro Global kopen om naar zenders als FOX Sports, Ziggo Sport en Film1 te kunnen kijken. Dit illegale abonnement was veel goedkoper dan het legale tv-abonnement van Ziggo.
Bron en lees verder:TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarTelecomproviders voor de rechter vanwege ‘gratis’ mobieltjes

16 Feb. '18 De Consumentenbond sleept KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone voor de rechter omdat zij consumenten te weinig compenseren vanwege de misleidende verkoop van abonnementen inclusief ‘gratis’ mobiele telefoons.
Koop op afbetaling
Telecomproviders verkochten jarenlang abonnementen met een ‘gratis’ telefoon, terwijl consumenten in werkelijkheid via de all-in abonnementsprijs in termijnen voor de telefoon betaalden. De Hoge Raad oordeelde in 2014 en 2016 dat de manier waarop de telecomaanbieders dergelijke abonnementen aan de man brachten niet door de beugel kon, omdat het hierbij gaat om koop op afbetaling en consumentenkrediet.
Bron en lees verder: Consumentenbond nieuws

Auteur: Hans RonhaarMeer klanten VodafoneZiggo nemen ook mobiele telefonie af bij provider

15 Feb. '18 Kabel- en telecombedrijf VodafoneZiggo weet klanten beter te binden.
Van de 3,9 miljoen klanten die een kabelaansluiting hebben bij Ziggo, heeft nu ruim een vijfde ook zijn mobiele telefoon via Vodafone. Dat is een toename van bijna 100.000 klanten in het vierde kwartaal. Ook nemen kabelklanten meer extra tv-diensten af.
Door fors in te zetten op meerdere diensten wordt het moeilijker voor klanten om op te zeggen. Op de markt voor mobiele telefonie had het bedrijf vorig jaar echter behoorlijk te lijden van veranderende regels op het gebied van roaming en het lenen van geld voor een telefoon. Bij de mobiele tak daalde de omzet met 8 procent in 2017, maar was het laatste kwartaal ook iets beter.
Bron:NU.NL internet nieuws
Auteur: Hans RonhaarStichting Brein tevreden met blokkade The Pirate Bay

15 Feb. '18 De internetaanbieders gaan de toegang tot The Pirate bay blokkeren, meldt Stichting Brein die de blokkade eist.
Na Ziggo en XS4ALL zijn ook de overige internet providers niet in hoger beroep gegaan tegen het bevel de toegang tot The Pirate Bay te blokkeren. Deze uitspraak kwam vorig jaar september. Online en Vodafone blokkeren de toegang op basis van het vonnis dat tegen Ziggo en XS4ALL is toegewezen.
De andere (KPN, T-mobile, Telenet, CAIW en Zeelandnet) verlangden een eigen vonnis. Dat werd op 12 januari 2018 toegewezen. De termijn om hoger beroep in te stellen verliep vrijdag. Dit betekent dat de site sowieso geblokkeerd blijft tot de eindbeslissing in de bodemprocedure die voor de Hoge Raad aanhangig is.
Brein meldt dat de Advocaat-Generaal op 2 maart advies uitbrengt aan de Hoge Raad. Meestal wordt dit advies opgevolgd. Dan zijn er twee mogelijkheden: de Raad beslist zelf of hij verwijst de zaak terug naar het Hof.
Bron:Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

16 Okt. '17 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

15 Nov. '17 Jaarcongres ECP 2016
Tijdens het Jaarcongres ECP worden de bouwstenen van de digitale samenleving besproken. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: www.jaarcongresecp.nl
Archief:

Onze vraag: Zou u aan een internet-only abonnement genoeg hebben? TV kijkt u dan via het internet.
Nee.
Nu nog niet.
Ja.
Ik weet het niet.


Gebruik beveiligings-app van Facebook niet

14 Feb. '18 De Consumentenbond raadt smartphone- en tabletgebruikers af een beveiligings-app van Facebook te gebruiken.
Facebook belooft met zijn Onavo Protect - VPN Security extra bescherming van persoonlijke gegevens, terwijl de app in feite juist de privacy van de gebruikers schendt.
De app creëert een zogeheten virtual private network (VPN) op de smartphone of tablet. Met een VPN is het internetverkeer versleuteld zodat hackers niet mee kunnen kijken. De meeste VPN-providers doen niets anders dan het verkeer omleiden, de data zelf laten ze ongemoeid. Onavo Protect werkt anders. De app analyseert continu ál het internetverkeer van het mobiele apparaat en deelt die kennis met Facebook en zijn advertentiepartners. De Onavo-app is al langer beschikbaar, maar Facebook promoot deze nu ook actief binnen de ‘gewone’ app.
Misleidend
De Consumentenbond vindt vooral de manier waarop Facebook de app aan de man brengt, niet deugen. Onder het misleidende mom van extra privacy en veiligheid verzamelt het bedrijf met de app alle denkbare gegevens van de gebruiker, zoals naam, telefoonnummer, apparaatgegevens, locatie, apps op het apparaat, bezochte websites. Facebook eigent zich het recht toe deze gegevens te analyseren én door te spelen aan andere partijen, maar dat is alleen te lezen in de volledige privacyverklaring die is weggestopt achter een link. In de verkorte versie van de verklaring die gebruikers bij de installatie zien, staat hier niets over.
Bron:Consumentenbond nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo en KPN maken online tv-kijken in buitenland mogelijk

12 Feb. '18 De twee grootste tv-aanbieders van Nederland gaan geoblocking bij de online tv-diensten binnen enkele maanden afschaffen. Dat melden de woordvoerders aan Totaal TV.
Wanneer abonnees van Ziggo en KPN bij verblijf in buitenland via de apps Ziggo GO en KPN Interactieve TV-app en de daaraan gekoppelde internetsites live naar tv-zenders kunnen kijken, willen de aanbieders nog niet verklappen. Beide aanbieders zeggen wel druk met de voorbereiding van het afschaffen met geoblocking bezig te zijn. Een concrete datum willen zowel Ziggo als KPN nog niet noemen. Maar het is in ieder geval voor 1 mei als nieuwe Europese regelgeving omtrent het buiten het eigen aanbieden van online tv- en videodiensten van kracht wordt. Aanbieders van dit soort diensten mogen het kijken binnen Europa van abonnementsdiensten dan niet meer actief blokkeren.
Bron en lees verder:Totaal Tv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt Olympische pop-up kanalen Eurosport in hoge HD-kwaliteit aan

7 Feb. '18 Digitaal kijkende Ziggo-klanten hebber tot en met 25 februari drie HD-kanalen in hoge beeldkwaliteit erbij. Het zijn de tijdelijke Olympische pop-up kanalen van sportzender Eurosport.
De kanalen Eurosport 3 HD, Eurosport 4 HD en Eurosport 5 HD worden, samen met Eurosport 2 HD, door kabelbedrijf Ziggo tijdens de Olympische Spelen in de etalage gezet. Dit houdt in dat de kijker met het DKTV- of het digitale Starter-abonnement de komende weken vier HD-kanalen erbij krijgen. Hiermee kan men de Olympische Spelen via traditionele lineaire tv op de meest complete manier volgen. Tevens zendt de NOS een deel van de Olympische sportevenement live uit. Het kocht hiervoor een sublicentie bij Discovery Networks dat via moederbedrijf Discovery Communications de komende jaren de uitzendrechten van de Olympische Spelen in bezit heeft.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans Ronhaar


6 Feb. '18  DISCOVERY, EUROSPORT, TLC....
5 Feb. '18  Zeeuwse buitengebieden kr....
1 Feb. '18  Ziggo breidt aanbod films....
31 Jan. '18  Ziggo breidt ongecodeerd ....
30 Jan. '18  Delta bereikt bijna 1 Gbp....
28 Jan. '18  Kijker betaalt voor nieuw....
24 Jan. '18  Politie gaat gebruikers i....
24 Jan. '18  Ziggo voegt tijdens Olymp....
15 Jan. '18  Internetaanbieders moeten....
15 Jan. '18  Tv-abonnement wordt duurd....
8 Jan. '18  NPO crasht tegen de track....
8 Jan. '18  Delta verhoogt internetsn....
6 Jan. '18  DELTA BRENGT INTERACTIEVE....
6 Jan. '18  Kleine, groeiende groep g....
5 Jan. '18  Stichting Reclame Code ti....
31 Dec. '17  Een heel goed 2018 !!!
28 Dec. '17  Ajax en Ziggo verlengen s....
26 Dec. '17  Ziggo blijft voorlopig an....
20 Dec. '17  Tevredenheid consument ov....
20 Dec. '17  Ziggo koopt uitzendrechte....
19 Dec. '17  Klant wacht 5 minuten bij....
19 Dec. '17  Meer combinatie vast en m....
19 Dec. '17  VodafoneZiggo verzorgt va....
17 Dec. '17  Ziggo stopt met analoge t....
14 Dec. '17  Ziggo nadert KPN op 0,2% ....
7 Dec. '17  Ziggo GO blijft storingsg....
7 Dec. '17  VodafoneZiggo in nieuw jasje
4 Dec. '17  Kabel blijft veruit markt....
4 Dec. '17  Ziggo blijft concurrent K....
30 Nov. '17  Ziggo Sport volgt Nederla....
30 Nov. '17  Ziggo eerste aanbieder me....
29 Nov. '17  Koepelorganisatie provide....
28 Nov. '17  Prijs triple play-abonnem....
27 Nov. '17  ACM publiceert beleidsreg....
23 Nov. '17  “Trouwe Ziggo-klanten wor....
23 Nov. '17  CEO VodafoneZiggo luidt n....
21 Nov. '17  Ziggo vernieuwt online st....
20 Nov. '17  DELTA bouwt aan netwerk v....
20 Nov. '17  VodafoneZiggo lanceert le....
17 Nov. '17  Delta neemt CIF en Caiway....
16 Nov. '17  Ziggo breidt bandbreedte ....
16 Nov. '17  Honderden Nederlanders ke....
15 Nov. '17  ACM onthult in december n....
14 Nov. '17  VodafoneZiggo gaat acht v....
7 Nov. '17  Zin en onzin Wiv-referend....
7 Nov. '17  Delta biedt goedkope mini....
6 Nov. '17  Ziggo biedt klanten nieuw....
2 Nov. '17  Thuiskopieheffing op usb-....
2 Nov. '17  Ziggo blijft klanten verl....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid