Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


Ziggo begonnen met uitrol nieuwe firmware Mediabox XL

26 Nov. '20 Ziggo is begonnen met de grootschalige uitrol van de nieuwe firmware voor Mediabox XL. Hiermee wordt deze bruikleendecoder meer gelijkwaardig met Mediabox Next,
Ziggo gaat in de komende maanden alle gebruikers van Mediabox XL persoonlijk informeren wanneer hun decoder met de nieuwe firmware wordt voorzien. Dit is nodig omdat de harde schijf in het apparaat voor terugkijken van eerder opgenomen programma’s wordt geblokkeerd. Het kabelbedrijf wil klanten voldoende tijd geven om opgenomen programma’s voor de omschakeling naar het nieuwe kijkplatform Horizon 360 graden een feit is. Het opnemen op de interne harde schijf wordt vervangen voor het zogenaamde opnemen in de cloud. Dit betekent dat opnames worden bewaard op het achterliggende netwerk van Ziggo-eigenaar VodafoneZiggo. Abonnees van het kabelbedrijf krijgen ruimte om in totaal vierhonderd uur programma’s in de cloud op te nemen. Het is echter niet mogelijk om deze opnames onbeperkt te bekijken. Na 365 dagen verdwijnt het zelf opgenomen programma uit de lijst.
Bron: TotaalTV nieuws
Auteur: Hans RonhaarZiggo promoot stroom en gas van Essent in mailing aan klanten

25 Nov. '20 Ziggo heeft aan een deel van haar klantenbestand een mailing verzonden waarin een stroom- en gasaanbieding van energieleverancier Essent wordt gedaan.
Volgens de mailing krijgen Ziggo klanten een exclusieve aanbieding van Essent waarbij zij een cash-back van EUR 75,00 tot EUR 100,00 ontvangen of een korting van totaal EUR 325,00 op de jaarrekening wanneer zij overstappen voor stroom en gas naar Essent.
Ondanks dat de promotie van Essent specifiek gericht is op kanten van Ziggo, levert een combinatie van het afnemen van stroom en gas bij Essent en het afnemen van diensten bij Ziggo geen gecombineerde voordelen op. Het lijkt daarom te gaan om een affiliate campagne waarbij Ziggo een commissie ontvangt van Essent voor iedere aangebrachte klant.
De betreffende actie loopt tot 13 december.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo kondigt grootste gigabit-uitrol aan met bijna 700.000 aansluitingen

10 Nov. '20 Nu al bijna 3 miljoen gigabit-aansluitingen in Nederland, zonder graven.
Ziggo biedt vanaf vandaag in één klap supersnel internet aan met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in 117 dorpen en steden verspreid over heel Nederland. Dit zijn onder meer Arnhem, Nijmegen, Zoetermeer en Ede-Wageningen*. Het is de grootste Gigabit-uitrol van dit jaar met bijna 700.000 aansluitingen van huishoudens en bedrijven. Het totaal aantal vaste gigabit-aansluitingen op het GigaNet komt hiermee op circa 3 miljoen. Uiteraard krijgt deze uitrol in 2021 zijn vervolg.
“Deze grootste uitrol van supersnel internet in 2020 past helemaal binnen VodafoneZiggo's ambitie om Nederland klaar te maken voor de digitale toekomst", aldus Jeroen Hoencamp, CEO van VodafoneZiggo. "Onder de noemer GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, investeren we jaarlijks honderden miljoenen in een stabiel, innovatief en veilig netwerk. 'Gigabit zonder graven' is daar een belangrijk onderdeel van. Door ons netwerk geschikt te maken voor een gigabit, profiteren niet alleen klanten die kiezen voor de hoogste internetsnelheid. Al onze aangesloten klanten profiteren automatisch van een snellere en stabielere netwerkverbinding zonder iets te hoeven doen."
Bron: Vodafoneziggo nieuws
Auteur: Hans RonhaarResultaat derde kwartaal VodafoneZiggo in lijn met vorige kwartalen

5 Nov. '20 Zeker nu de corona situatie langer gaat duren, voelt VodafoneZiggo nadrukkelijk een verantwoordelijkheid: Nederland verbonden houden met een veilig en stabiel netwerk.
Noodzakelijk daarvoor is fors te blijven investeren in het GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo, en in klanten. Dit kwartaal is opnieuw circa 20% van onze omzet terug geïnvesteerd in de vitale netwerk infrastructuur.
Dat geldt zowel voor het mobiele als voor het vaste netwerk. Tijdens de multibandveiling heeft Vodafone nieuw spectrum verkregen en kan hiermee 5G op al zijn frequenties gaan uitbouwen. Daarmee was het eerste met landelijke 5G dekking.
Sinds dit kwartaal biedt Ziggo 1 Gbps snelheid in Amsterdam en Rotterdam aan en is de uitrol van gigabit-internet landelijk voortgezet met nu 2m huishoudens groeiende naar 3m aan het einde van dit jaar. Zonder dat de straten open hoeven, ontvangen klanten snelheden waarmee het hele gezin tegelijk online kan vergaderen, tentamen maken, gamen en series kijken.
Ook werd Smart WiFi geïntroduceerd om de verbinding in huis nog verder te verbeteren. In dit derde kwartaal is de totale omzet (2%), de operationele winst (6%) en het aantal mobiele klanten (76.000) gestegen. Deze groei is in lijn met de vorige kwartalen en komt voort uit de hogere omzet gecombineerd met voortdurende kosten focus.
Ook ervaren steeds meer klanten de voordelen van de combinatie van mobiel en vast. In het derde kwartaal zijn 20.000 nieuwe ‘geconvergeerde’ huishoudens toegevoegd. Dat zijn klanten die naast Ziggo ook een Vodafone product in huis hebben.
Bron en lees verder: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarNPO-app nu ook beschikbaar via Ziggo

2 Nov. '20 De NPO-app is vanaf vandaag beschikbaar voor Ziggo-klanten met een Mediabox Next. Hiermee wordt het voor deze klanten nog makkelijker om NPO-programma’s on demand te kijken.
Naast het standaard aanbod via NPO Start zijn ook de programma’s van NPO Plus via de Ziggo App store te zien.
“Het Nederlandse publiek is gewend om on demand te kijken en wil dat gewoon met de afstandsbediening rechtstreeks op de eigen televisie kunnen doen. Dat de NPO-app nu ook op de nieuwste Ziggo-mediabox beschikbaar is, gaat heel veel Nederlandse huishoudens helpen om nog makkelijker alle NPO-programma’s te kunnen kijken op een zelfgekozen moment”, aldus Martijn van Dam, binnen de Raad van Bestuur van de NPO verantwoordelijk voor distributie en technologie.
“Ziggo-abonnees maken veelvuldig gebruik van apps op onze mediaboxen; de app van NPO kon natuurlijk niet uitblijven”, stelt Raymond van der Vliet, Director Content & Programming bij VodafoneZiggo. “We vinden het belangrijk om onze klanten gemakkelijk toegang te geven tot streaming videodiensten en verwachten veel kijkers een groot plezier te doen met de extra mogelijkheden die de NPO biedt via deze app.”
Bron en lees verder: NPO Persdienst

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt aan elf steden gigabit-internet

27 Okt. '20 Landelijke uitrol volgt met ruim 650.000 gigabit-aansluitingen, zonder graven.
Ziggo start vandaag met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in elf steden tegelijk: Groningen, Apeldoorn, Almere, Zaanstad, Lelystad, Haarlem, Leeuwarden, Alkmaar, Purmerend, Weesp en Heerenveen. In één keer worden er ruim 650.000 huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op Ziggo’s bestaande vaste gigabit-netwerk. Inclusief de regio's Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam biedt Ziggo aan meer dan 2 miljoen aansluitingen supersnel internet.
Dit jaar staan er nog meer steden op de planning voor de uitrol van gigabit-internet, waaronder Arnhem, Nijmegen en Wageningen. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan circa 3 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk.
Bron en lees verder : Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarRegio Den Bosch stapt over op digitale kabeltelevisie

20 Okt. '20 De regio Den Bosch maakt in de nacht van maandag 7 december op dinsdag 8 december a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.
Ziggo startte in maart 2018 haar ''Schakelmee'' campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal.
Ondersteuning bij omschakeling
Klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om klanten te helpen met de omschakeling zet Ziggo extra medewerkers in op de callcenters en bestaande servicepunten.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

 (1)Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

15 Dec. '20 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.
Archief:

Onze vraag: VodafoneZiggo onderhandelt nu met Disney over FOX Sport met eredivisievoetbal. Het kan nog alle kanten op gaan. Wat heeft uw voorkeur?
Als extra kanaal voor wie het wil voor € 27,50 per maand.
Alle abonnees betalen mee, en dan kost het € 2,50 per maand extra.


Ziggo biedt heel Amsterdam gigabit-internet

13 Okt. '20 Landelijke uitrol volgt met 600.000 gigabit-aansluitingen in Amsterdam, zonder graven.
Ziggo start vandaag met het aanbieden van supersnel internet met een downloadsnelheid tot 1 gigabit per seconde in heel Amsterdam. In één keer worden er 600.000 huishoudens en bedrijfspanden aangesloten op Ziggo’s bestaande vaste gigabit-netwerk. Inclusief de regio's Utrecht, Den Haag en Rotterdam biedt Ziggo aan meer dan 1,5 miljoen aansluitingen supersnel internet.
Na Amsterdam staan de volgende steden op de planning: Almere, Apeldoorn, Arnhem, Groningen, Heerenveen, Leeuwarden, Lelystad, Nijmegen en Wageningen. Eind 2020 biedt Ziggo gigabit-snelheden aan circa 3 miljoen huishoudens en bedrijfspanden die zijn aangesloten op het Ziggo-netwerk. In Amsterdam zal de komende weken onder andere een Ziggo serviceteam klaarstaan om op de meest persoonlijke manier vragen te beantwoorden.
Signaal 97% via glasvezel
Ziggo combineert in zijn ''hybride'' vaste netwerk glasvezel en coax. De weg die het internetsignaal van bijvoorbeeld de studio naar een huisaansluiting aflegt, verloopt over het Ziggo-netwerk voor gemiddeld 97% via glasvezel. Alleen het laatste deel, van de wijk tot in de huiskamer, gaat via coaxkabel. Op dit coaxdeel past Ziggo de technologie DOCSIS 3.1 toe waarmee ook onbeperkt hoge internetsnelheden te behalen zijn met nu al een downloadsnelheid tot 1 Gbps. Deze technologie zorgt dat binnen een aantal jaar snelheden tot zelfs 10 gigabit per seconde mogelijk worden. Ook de uploadsnelheden gaan op termijn omhoog.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

 (1)Auteur: Hans RonhaarRegio Breda stapt over op digitale kabeltelevisie

6 Okt. '20 De regio Breda maakt in de nacht van maandag 23 november op dinsdag 24 november a.s. de overstap van analoge naar volledig digitale kabeltelevisie.
Ziggo startte in maart 2018 haar ''Schakelmee'' campagne met het omschakelen naar volledig digitale kabeltelevisie en inmiddels kijken al bijna 3 miljoen Ziggo klanten volledig digitaal.
Eerder vond de analoge afschakeling plaats in meer dan 17 regio's waaronder Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Ongeveer driekwart van alle Ziggo klanten kijkt al volledig digitaal.Via digitale kabel-tv levert Ziggo overal televisie in digitale kwaliteit aan al haar klanten.
Bron en lees verder: Vodadoneziggo.nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo introduceert SmartWifi

6 Okt. '20 Nieuwste wifi-technologie zoekt zelf beste frequentie en sterkste signaal.
Met SmartWifi introduceert Ziggo haar nieuwe aanbod van slimme wifi-producten. SmartWifi geeft klanten de best haalbare draadloze verbinding door automatisch naar het snelste wifi-punt over te schakelen. Ook kiest het systeem de beste frequentie en wordt de wifi naar gebruik verdeeld zonder dat de klant zelf actie hoeft te ondernemen
Klanten krijgen de keus uit twee SmartWifi-pakketten. De reguliere SmartWifi voorkomt het wegvallen van het signaal wanneer een klant binnenshuis beweegt. Zo verloopt wandelend videobellen en mailen een stuk makkelijker.
Ziggo biedt ook een SmartWifi-pakket dat gebruikmaakt van Wifi 6. Deze technologie heeft dezelfde voordelen, maar biedt daarnaast meer snelheid en capaciteit en een lagere latency. Dat vergroot het gemak waarmee de klant films streamt terwijl zijn huisgenoten zitten te gamen. Ook het aanzetten of programmeren van huishoudelijke apparaten die gebruikmaken van wifi, zoals de wasmachine of de deurbel, zal vloeiender verlopen.
Voor meer informatie klik hier
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


26 Sep. '20  Ziggo begint met gefaseer....
21 Sep. '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
15 Sep. '20  Ziggo herstart gigabit-in....
31 Aug. '20  Is Ziggo Sport UHD in aan....
31 Aug. '20  Ziggo brengt Next-update ....
11 Aug. '20  Ziggo herstart operatie v....
4 Aug. '20  Financiële impact corona ....
28 Juli '20  Ziggo herstart landelijke....
28 Juli '20  Geen "Eredivisiebelasting....
24 Juli '20  Ziggo-klanten trap hier n....
20 Juli '20  Ziggo krijgt storingen Zi....
15 Juli '20  VodafoneZiggo wijst vrije....
8 Juli '20  ACM: consumenten mogen ei....
1 Juli '20  Delta: alle kanalen FOX S....
29 Juni '20  Ziggo GO nu ook beschikba....
23 Juni '20  ‘FOX Sports verliest veel....
15 Juni '20  Ziggo blijft analoge radi....
15 Juni '20  Ziggo hervat uitschakelen....
12 Juni '20  Ziggo: ‘onderhandelingen ....
3 Juni '20  Ziggo verbetert Mediabox ....
2 Juni '20  Ziggo en Xs4all moeten oo....
28 Mei '20  Ziggo en KPN moeten concu....
23 Mei '20  ´Kans Fox Sports bij Zigg....
12 Mei '20  FOX over Ziggo-onderhande....
11 Mei '20  Ziggo: Prijswijziging pe....
7 Mei '20  Ziggo onderhandelt alleen....
7 Mei '20  VodafoneZiggo boekt goede....
30 April '20  Nederlandse multiplay mar....
28 April '20  Vodafone start met 5G in ....
20 April '20  VodafoneZiggo waarschuwt ....
14 April '20  Duizenden Ziggo-klanten o....
14 April '20  Samen thuis: tijdelijk ex....
6 April '20  Software-update 4.22 voor....
5 April '20  SKV introduceert TV kijke....
3 April '20  Cabaret en IedereenLive o....
1 April '20  Sneller bestanden verstur....
25 Mrt. '20  Ziggo: Dit zijn de beperk....
25 Mrt. '20  Snellere upload kabelinte....
20 Mrt. '20  VodafoneZiggo breekt onde....
17 Mrt. '20  VodafoneZiggo sluit winkels
17 Mrt. '20  GEEN OPEN KABEL !!!!
17 Mrt. '20  Ziggo stelt verbetering M....
16 Mrt. '20  VodafoneZiggo biedt extra....
10 Mrt. '20  19 procent Nederlanders o....
10 Mrt. '20  Ziggo biedt heel Rotterda....
4 Mrt. '20  Regio Tilburg stapt over ....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid