Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid  

  Voorpagina
   Nieuws archief
   Kabel providers
   Nuttige links
   Woordenlijst
   FORUM: chelloo.com
   FORUM: gebruikers.eu
  Column
  Voor de pers
  Schrijf ons
  Voor onze leden
  Vereniging
  Lid worden van COAX
  Redactie
COAX Nederland
Kan.v. Osstraat 16
6525 TX Nijmegen


 

COAX streeft naar een betrouwbare, betaalbare, en snelle, internet service via de kabel in heel Nederland.

Wij proberen dit doel te bereiken door te overleggen met de leveranciers. Daarnaast proberen wij de politiek en de publieke mening te beïnvloeden.

Als gebruikers van internet via de kabel kennen wij de voordelen, maar ook de problemen. COAX werkt er hard aan deze problemen onder de aandacht te brengen en tot oplossingen te komen. Lees verder....


  Nieuws


VodafoneZiggo gaat 4K-settopbox volgend jaar in Nederland aanbieden

19 Sep. '18 De Nederlandse provider VodafoneZiggo gaat volgend jaar een nieuwe settopbox voor televisieabonnees aanbieden, maakte moederbedrijf Liberty Global woensdag bekend tijdens zijn jaarlijkse technologieconferentie in Amsterdam.
De nieuwe Horizon-settopbox ondersteunt een 4K-resolutie. Die wordt momenteel alleen nog gebruikt voor video's voor de ingebakken apps voor Netflix en YouTube. Nederlandse televisiezenders zenden namelijk nog geen 4K-programma's uit.
"Er zijn voor zover wij weten geen concrete plannen voor 4K-televisiezenders in Nederland", vertelt VodafoneZiggo-woordvoerder Hans den Heijer aan NU.nl.
"Maar het ligt wel in de lijn der verwachtingen dat dit uiteindelijk gaat gebeuren, omdat wij er nu de apparatuur voor aanbieden."
Bron en lees verder: Nu.nl nieuws
Auteur: Hans RonhaarMinder dan 6 miljoen vaste telefonie aansluitingen, Ziggo de grootste

12 Sep. '18 De Nederlandse vaste telefoniemarkt telde aan het eind van het tweede kwartaal van 2018 in totaal 5,96 miljoen aansluitingen, 1,1 procent minder dan in Q1 2018.
Ziggo blijft de grootste ondanks klantenverlies
Kabelaanbieder Ziggo heeft in het tweede kwartaal de voorsprong op nummer twee KPN uitgebreid, ondanks verlies in het aantal vaste telefonie klanten. Ziggo’s marktaandeel groeide met 0,3 procentpunten naar 42,6 procent. Het bedrijf heeft nu 2,54 miljoen vaste telefonie klanten, 10 duizend minder dan in Q1 2018. Tegelijkertijd verloor KPN (PSTN, DSL en glasvezel) 57.000 vaste telefonie klanten om uit te komen op 2,38 miljoen. Dit was goed voor een marktaandeel van 40 procent, 0,5 procentpunten minder dan in Q1 2018.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarKlanten Ziggo kunnen compensatie krijgen na storing

4 Sep. '18 Een storing bij Ziggo zorgt ervoor dat klanten sinds afgelopen zaterdag van sommige diensten geen gebruik kunnen maken. Het gaat met name om de dienst ‘Video OnDemand’ via de mediabox. Gedupeerden kunnen een verzoek indienen voor eventuele compensatie.
Afgelopen zaterdag vond bij Ziggo een stroomstoring plaats waarbij netwerkapparatuur beschadigd is geraakt. Sindsdien was het niet mogelijk om gebruik te maken van ‘Video OnDemand’ via de mediabox. De ‘Ziggo Go’ app en site werkten wel. ‘Inmiddels hebben we de beschadigde apparatuur vervangen en proberen we om alle diensten weer in de lucht te krijgen’, laat Richard Mes, woordvoerder van Ziggo, weten.
Eventuele compensatie nog onbekend
Klanten die door de storing geen gebruik hebben kunnen maken van Video OnDemand, kunnen een compensatieverzoek indienen. De klantenservice van Ziggo behandelt vervolgens het compensatieverzoek.
Mes laat weten dat Ziggo samen met klanten naar een gepaste oplossing zal zoeken. ‘Maar hoe die compensatie eruit gaat zien, durf ik niet te zeggen. We spreken hier niet over een hele dienst die eruit ligt, maar over een deel hiervan.’
Hoeveel mensen last hebben gehad van de storing is onbekend.
Bron: Rader.AvroTros nieuws
Update 12 september Ziggo heeft een compensatie pagina toegevoegd, klanten die hinder hebben ondervonden kunnen tot 15 september as.
Storing en vergoeding

Auteur: Hans RonhaarZiggo maakt vanaf oktober kabel tv in Zuid-Holland-Zuid en Berkel en Rodenrijs volledig digitaal

4 Sep. '18 Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabel televisie kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel tv.
Na de regio’s Capelle aan den IJssel, Flevoland en Rotterdam, Hoek van Holland en Rozenburg (ZH), is het nu de beurt aan Zuid-Holland-Zuid en Berkel en Rodenrijs (zie bijlage) om deze overstap te maken. Het omzetten vindt plaats in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 oktober 2018. Ziggo startte in maart 2018 met het tv-aanbod volledig te digitaliseren. Via digitale kabel tv levert Ziggo overal tv in digitale kwaliteit aan al haar klanten, alleen niet iedereen maakt daar nog gebruik van. Verreweg het grootste deel van de klanten kijkt al wel volledig digitaal tv. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.
Bron:Vodafone-Ziggo Nieuws
Auteur: Hans RonhaarBegrijpelijke keuze Ziggo om regionale omroepen niet in HD aan te bieden

3 Sep. '18 Het is natuurlijk altijd het beste om tv-zenders in de best mogelijke beeldkwaliteit aan te bieden. Maar de keuze van Ziggo om regionale omroepen de eerstkomende twee jaar niet in HD aan te bieden, is om meerdere redenen begrijpelijk.
Ziggo is bezig met het uitschakelen van analoge tv. Dit gefaseerd traject duurt twee jaar. Pas daarna heeft Ziggo voldoende bandbreedte beschikbaar om meerdere diensten uit te breiden en te verbeteren. Denk hierbij aan de uitrol van de DOCSIS 3.1-techniek waardoor Gigabit internet met snelheden tot 1000Mbps mogelijk wordt. En natuurlijk kan de bandbreedte ook voor het opwaarderen van meer tv-zenders naar HD- of zelfs Ultra HD-beeldkwaliteit gebruikt worden. Maar dit is niet de belangrijkste reden waarom de keuze van Ziggo om regionale tv-zenders voorlopig niet in HD aan te bieden te billijken is.
De grootste concurrent van Ziggo biedt regionale omroepen in HD-kwaliteit aan. KPN biedt de regionale omroepen echter niet landelijk aan. Alleen de regionale omroep van de eigen en de aangrenzende provincies worden aan klanten met Interactieve TV aangeboden. Uitzondering is Omrop Fryslân. Omdat de provincie Friesland een deel van de kosten voor de landelijke verspreiding bij KPN betaalt, is deze zender via KPN Interactieve TV – en dat van de dochterbedrijven XS4All en Telfort – landelijk te zien. Ziggo biedt alle regionale omroepen landelijk aan maar doet dit wel in SD-kwaliteit.
Bron en lees verder: Totaal Tv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo heeft al het hele weekend te kampen met storingen

3 Sep. '18 TV en Video on Demand diensten van Ziggo hebben al het hele weekend te kampen met storingen.
Door de storing kunnen Ziggo-klanten geen Fox Sports dagpas bestellen en werkt de Video on Demand-dienst niet zoals het hoort. Klanten kunnen daarnaast ook geen TV-uitzendingen programmeren/opnemen of terugkijken.
Ziggo heeft bevestigt dat er sprake is van een storing. De storingspagina op de website van Ziggo bezweek mogelijk onder alle klanten die gingen controleren of er sprake van een storing was. Hierdoor was ook de storingspagina van Ziggo in het weekend diverse malen onbereikbaar.
De storingen begonnen zaterdag en zijn tot op heden nog niet opgelost, zo blijkt uit meldingen op allestoringen.nl. Wat de oorzaak van de storing is, is nog niet bekend. De storingen doen zich in heel het land voor en zijn derhalve niet beperkt tot specifieke regio's.
Ziggo stelt met man en macht te werken om de oorzaak van de storingen te vinden en de storingen op te lossen. Hoe lang dit nog gaat duren is nog niet bekend.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar 
  Agenda

4 Sep. '18 Bestuursvergadering COAX
Het COAX bestuur komt bijeen voor overleg in Nijmegen.

11 Sep. '18 NL Connect breeduit jaarcongres
Op 11 september organiseert NLconnect het breeduit jaarcongres, met als thema digitale privacy. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://www.nlconnect.org/agenda/nlconnect-breeduit-jaarcongres

15 Nov. '18 Jaarcongres ECP 2018
Tijdens het Jaarcongres ECP wordt ingegaan op de effecten van de digitalisering op mens, maatschappij en economie. COAX zal hier aanwezig zijn.
Zie: https://ecp.nl/jaarcongres
Archief:

Onze vraag: Bent u voor of tegen de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017?
Ik ben voor.
Ik ben tegen.
Ik weet het niet.
Ik ga niet stemmen.


Delta lanceert mobiele proposities via netwerk T-Mobile

28 Aug. '18 Delta start de verkoop van mobiele abonnementen.
Delta doet dat in fases, waarbij het in eerste instantie drie Sim only pakketten op de markt brengt. Deze zijn te koop in Delta winkels. Het bedrijf maakt gebruik van het 4G-mobiele netwerk van T-Mobile.
In de komende maanden breidt Delta het zogenaamde Delta Mobiel-aanbod uit met zowel verbreding van de verkoopkanalen, alsook de toevoeging van abonnementen in combinatie met toestellen. Het aanbod is vanaf vandaag, 28 augustus, beschikbaar.
Klanten die Delta Mobiel combineren met internet, krijgen dubbel zoveel data en een onbeperkte hoeveelheid belminuten in Nederland en de EU. Daarbovenop krijgen ze een gratis extra tv-zenderpakket, extra internetsnelheid thuis en maandelijks EUR 5 korting op hun complete internetpakket van Delta.
Bron en lees verder: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans RonhaarVodafoneZiggo test netwerk van de toekomst

22 Aug. '18 VodafoneZiggo test ‘netwerk van de toekomst’
VodafoneZiggo heeft de ambitie om vanaf 2020 Nederland over te schakelen op een vernieuwd netwerk dat klaar is voor Gigabit-snelheden van meer dan 1.000 Mbit/s. Met deze investering in haar mobiele, glasvezel- en coaxnetwerken kan VodafoneZiggo de explosieve groei in bandbreedte en snelheid in de komende jaren ruim opvangen. De Utrechtse wijk Oog in Al krijgt de primeur: 20 huishoudens en bedrijven proberen het supersnelle internet via de kabel de komende maanden uit.
Giga-snelheden door Docsis 3.1
De pilot met het nieuwe kabelnetwerk is gebaseerd op Docsis 3.1, een technologie die verloopt via de bestaande tv-kabel en véél meer netwerkcapaciteit kan bieden dan de huidige standaard. Uiteindelijk kunnen de internetsnelheden hierdoor oplopen tot 5 Gigabit per seconde voor downloaden en 1 Gbit/s voor uploaden. De verbinding is daarnaast nóg stabieler, veiliger en de latency (de tijd die het netwerk nodig heeft om te reageren wanneer data wordt opgevraagd) korter.
Netwerk van de toekomst
VodafoneZiggo wil haar mobiele en vaste verbindingen nog dichter op elkaar laten aansluiten. Klanten zullen dan nauwelijks meer merken dat hun apparaten schakelen tussen vast, wifi of mobiel internet. Daarvoor is een stabiel, slim en hoogwaardig netwerk verreist met véél meer netwerkcapaciteit en snellere internetverbindingen. Voor dit netwerk van de toekomst ontwikkelt het bedrijf diverse pilots en samenwerkingsverbanden op haar vaste en mobiele netwerken.
Bron: Vodafoneziggo nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo test intern Ziggo GO voor Apple TV en Android TV

21 Aug. '18 Ziggo is bezig met de ontwikkeling van apps voor de veel gebruikte online platformen Apple TV en Android TV. Dit heeft Ziggo aan Totaal TV bevestigd. Wanneer de apps van de online tv-dienst Ziggo GO voor de platformen Apple TV en Android TV voor klanten van Ziggo beschikbaar komen, kan VodafoneZiggo-woordvoerder Erik van Doeselaar niet bevestigen. Wel bevestigt de woordvoerder aan Totaal TV dat intern de apps getest worden. "Zowel voor Apple TV als Android TV zijn we nu bezig met interne testen bij Liberty Global. Daarna volgen nog klanttesten. We kunnen nog geen concrete datum geven voor we live gaan", aldus Van Doeselaar. Liberty Global is voor de helft eigenaar van VodafoneZiggo en verzorgt als oud-eigenaar van Ziggo de technische aspecten op het netwerk van het kabelbedrijf.
Bron en lees verder: TotaalTv nieuws

Auteur: Hans RonhaarZiggo biedt 12 maanden korting op Internet en TV

20 Aug. '18 Ziggo biedt tijdelijk EUR 15 of EUR 20 korting op pakketten met internet en tv en/of bellen.
Deze aanbieding is alleen geldig voor nieuwe internetklanten van Ziggo die kiezen voor een Internet & TV pakket, in de actieperiode van 20 augustus tot en met 2 september.
Het abonnement Internet Start en TV Start komt de eerste drie maanden op EUR 39,95 per maand en daarna op EUR 49,50 per maand.
Het ‘Complete’ pakket wordt aangeboden met gedurende 12 maanden een korting van EUR 15. Het kost dan EUR 49,50 per maand. Internet en TV Max is normaliter EUR 84,50 per maand, maar in het eerste jaar EUR 64,50.
De actiekortingen gelden zowel voor dual play als voor triple play met vaste telefonie. Meeropties zoals tv-pakketten en verbruik wordt normaal berekend. Dit actietarief is niet beschikbaar voor huishoudens die de voorgaande zes maanden klant zijn geweest.
Twee maanden gratis bij Ziggo Zakelijk
Ziggo Zakelijk biedt nog tot en met eind september een promotionele korting op alle pakketten voor zakelijke klanten. De eerste twee maanden zijn de diensten gratis. Dit geldt voor Zakelijk Internet (Start, Complete of Max) en Zakelijk Internet Pro (Start, Complete of Max). Digitale TV is daarbij inbegrepen.
De korting wordt aangeboden bij een contract van 12 maanden, dat daarna wordt omgezet in een maandelijks opzegbaar doorlopend contract. Bestaande klanten zijn uitgesloten.
Bron: Telecompaper nieuws

Auteur: Hans Ronhaar


20 Aug. '18  Begin defintieve uitschak....
14 Aug. '18  Ziggo GO meer gebruikt
14 Aug. '18  SKV viert 30 jarig jubileum
14 Aug. '18  Ziggo spint garen met Zig....
10 Aug. '18  VodafoneZiggo Q2: omzet d....
6 Aug. '18  Helpdeskfraudeurs misbrui....
2 Aug. '18  Minimale wijzigingen SKV ....
31 Juli '18  Ziggo schakelt analoge tv....
26 Juli '18  Kans op meer storingen do....
17 Juli '18  Delta en Caiway samen verder
16 Juli '18  Lage straf voor cardshari....
11 Juli '18  Cai Harderwijk breidt zen....
10 Juli '18  Ziggo biedt acht Franse t....
4 Juli '18  Liberty Global: 10 miljoe....
3 Juli '18  Alle Nederlanders hebben ....
26 Juni '18  Concurrentie voor ZIGGO e....
13 Juni '18  Ziggo: series en films nu....
11 Juni '18  VodafoneZiggo opent winke....
6 Juni '18  Breedbandmarkt groeit in ....
3 Juni '18  Ziggo verbetert beeldkwal....
3 Juni '18  Nieuw bij SKV: Internet Only
1 Juni '18  Ziggo Sport blijft exclus....
29 Mei '18  Ziggo sluit tv-signaal ni....
24 Mei '18  Tegenslag voor ACM: kabel....
24 Mei '18  FOX Sports bij Delta uit ....
23 Mei '18   Delta verhoogt prijzen e....
16 Mei '18   Ziggo wil klantenservice....
15 Mei '18  NPO en NOS stappen met WK....
14 Mei '18  Nederlandse kabelaar klaa....
12 Mei '18  Online dienst Ziggo GO su....
9 Mei '18  Ziggo: Paar honderd telef....
9 Mei '18  Ziggo verkoopt ondanks li....
7 Mei '18  Ziggo gaat prijzen van de....
2 Mei '18  Ziggo wil kijkgedrag via ....
1 Mei '18  VodafoneZiggo kijkt terug....
28 April '18  ZIGGO ZET MUZIEKZENDERS I....
24 April '18  Ziggo begint met ontmante....
19 April '18  Brancheorganisaties fiber....
18 April '18  Apparaten onbruikbaar doo....
14 April '18  45 procent huishoudens wi....
14 April '18  Uitschakelen analoge tv b....
11 April '18  Inval bij Ziggo Sport inz....
10 April '18  Mini-ontvanger met perfec....
4 April '18  Delta en Caiway samen verder
1 April '18  Geoblocking in EU vanaf n....

Klik hier voor ouder nieuws...


  Voorpagina     Nieuws     Schrijf ons     Word lid