De persbericht

Spaarneplein 2                                 T [070] 778 30 00

Postbus 16192                                 F [070] 778 39 99

2500 BD Den Haag                         www.casema.nl

 

Den Haag, 4 februari 2005

 

Casema introduceert de Film Portal

De ultieme digitale videotheek: speelfilms en documentaires bestellen en direct bekijken op je PC

 

Vanaf 4 februari kunnen abonnees en niet-abonnees van Casema via hun PC films en documentaires bestellen en bekijken. Kabelbedrijf Casema ‘opent’ dan haar digitale videotheek de Film Portal voor het publiek. De Film Portal is de volgende stap in Casema’s strategie om elke soort video en audio op elk moment en op elk beeldscherm in huis, beschikbaar te stellen. Eerder introduceerde Casema als eerste in Nederland live televisie op de PC via haar Televisie Portal

 

De Film Portal (www.filmportal.nl) is de nieuwe digitale videotheek van Casema, waar iedereen met een breedbandaansluiting films kan opvragen en direct kan bekijken. Op dit moment zijn zo’n 350 titels beschikbaar. Eind februari stelt Casema een groot aantal nieuwe topfilms (blockbusters) beschikbaar. en maandelijks voegt het bedrijf nieuwe films toe. De films zijn beschikbaar voor iedereen in Nederland met een breedbandaansluiting. Casema internetklanten krijgen de eerste film gratis!

 

Hoe werkt het?

De gebruiker kan heel eenvoudig gratis een trailer van een film bekijken en vervolgens de film bestellen. Er zijn momenteel twee snelheden beschikbaar; 600Kbps en 1Mbps. Beide snelheden leveren een kwaliteit die die van televisie benadert. De films zijn direct opvraagbaar en worden uitgespeeld onmiddellijk na betaling. De klant krijgt een licentie om de film 48 uur lang op zijn PC te bekijken en kan zelf bepalen welke betaalmethode hij of zij wenst; via sms of creditcard of via internetbankieren. De prijs voor een film bedraagt minimaal €1,99 en maximaal €4,99.

 

De Film Portal is tot stand gekomen in samenwerking met OD Media. ODMedia heeft de complete oplossing voor de virtuele videotheek geleverd, van content-aggregatie, encodering en toevoeging van Digital Rights Management tot het integreren van de diverse betaalsystemen.

 

Casema

Het in Den Haag gevestigde Casema is met 1,4 miljoen huishoudens als klant, een toonaangevende Nederlandse kabelexploitant. In haar 35-jarig bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor onder andere de totstandkoming van standaardisatie binnen de Europese kabelmarkt en een groot aantal technologische vernieuwingen op het gebied van kabeltelevisie. Casema biedt via haar moderne netwerk een scala aan elektronische diensten en producten, waaronder: radio&televisie, digitale radio & televisie, breedbandinternet, IP-televisie, (zakelijke) telefonie en datacommunicatie.

Voor meer informatie www.tv-portal.nl/filmportal of www.filmportal.nl